Julevin x 2

Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.
Aase E. Jacobsen
06 Desember 2000 - 20:29

Jul 2000 kr 100,00 (varenr 45026, bestillingsutvalg) heter den og er en 1998-årgang fra Ch. Saint Just i appellasjonen Corbières helt sør i Frankrike. Og siden det er innholdet som teller først og fremst, kan vi glede oss over at det er en riktig så innsmigrende vin som du godt kan sette på julebordet sammen med så vel ribbe som kalkun. Fyldig duft av søte skogsbær, noe urter, fat og lær. Smaken er rund og saftig med fine tanniner og litt lakris i finishen. Hoveddrue i denne vinen er grenache som ofte gir myke og lubne viner som skal drikkes relativt unge. Derfor er Jul 2000 helt fin og best å drikke nå selv om 1998 er et år med lagringspotensial for viner fra denne delen av Frankrike.

Hvis du ønsker å ha en vin for lagring, uten julepynt, men fra samme område, er Robert Skalli Corbières 1998 kr 97,00 (varenr 32691, bestillingsutvalg) en god kandidat og et kjempevin til prisen. Den er ikke så sjarmerende i øyeblikket, litt lukket men har en svært god konsentrasjon og gode tanniner. Med ett års lagring vil den vise masse deilig modne skogsbær, trolig også litt animalske aromaer og blir dermed et flott følge til vilt. I dag må den ha mat når den drikkes, som en ujålete biff eller annet rødt kjøtt.

Skalli er kongen av Sør-Frankrike og skapte sitt renommé gjennom moderne og vellagete endrueviner til gode priser. Noe som var langt fra regelen i dette området som inntil for 15 år siden var et av de mest utskjelte i hele Europa. Med denne Corbières''en i tillegg til en Côteaux du Languedoc og en Minervois har Skalli tatt steget ut av det mange kaller monotoni, altså å kun bruke en og en drue i en vin, og lager viner som tilfredsstiller appellasjonslovverket. Målet er å lage viner som er representative for den enkelte appellasjon. For Corbières betyr det smaksrikdom.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her