Julevin x 2

Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.
Aase E. Jacobsen
06 Desember 2000 - 20:29

Jul 2000 kr 100,00 (varenr 45026, bestillingsutvalg) heter den og er en 1998-årgang fra Ch. Saint Just i appellasjonen Corbières helt sør i Frankrike. Og siden det er innholdet som teller først og fremst, kan vi glede oss over at det er en riktig så innsmigrende vin som du godt kan sette på julebordet sammen med så vel ribbe som kalkun. Fyldig duft av søte skogsbær, noe urter, fat og lær. Smaken er rund og saftig med fine tanniner og litt lakris i finishen. Hoveddrue i denne vinen er grenache som ofte gir myke og lubne viner som skal drikkes relativt unge. Derfor er Jul 2000 helt fin og best å drikke nå selv om 1998 er et år med lagringspotensial for viner fra denne delen av Frankrike.

Hvis du ønsker å ha en vin for lagring, uten julepynt, men fra samme område, er Robert Skalli Corbières 1998 kr 97,00 (varenr 32691, bestillingsutvalg) en god kandidat og et kjempevin til prisen. Den er ikke så sjarmerende i øyeblikket, litt lukket men har en svært god konsentrasjon og gode tanniner. Med ett års lagring vil den vise masse deilig modne skogsbær, trolig også litt animalske aromaer og blir dermed et flott følge til vilt. I dag må den ha mat når den drikkes, som en ujålete biff eller annet rødt kjøtt.

Skalli er kongen av Sør-Frankrike og skapte sitt renommé gjennom moderne og vellagete endrueviner til gode priser. Noe som var langt fra regelen i dette området som inntil for 15 år siden var et av de mest utskjelte i hele Europa. Med denne Corbières''en i tillegg til en Côteaux du Languedoc og en Minervois har Skalli tatt steget ut av det mange kaller monotoni, altså å kun bruke en og en drue i en vin, og lager viner som tilfredsstiller appellasjonslovverket. Målet er å lage viner som er representative for den enkelte appellasjon. For Corbières betyr det smaksrikdom.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her