K på Højbro Plads

Dersom du vil drikke cocktails i København, er det et sted du bør gjøre det. Et steinkast fra den folksomme Højbro Plads ligger cocktailbaren med det enkle navnet "K". I følge Kirsten, innehaveren, er dette stedet man bør oppsøke for cocktails laget med "
Redaksjonen
06 Juli 2006 - 10:38

K byr på et paradoks. På den ene siden er baren trendy og urban, slik du gjerne forventer at en cocktailbar skal være. Interiøret er stilig og til en viss grad minimalistisk. Baren består av en blanding av sorte og koksgrå mosaikkfliser, som matches med barkrakker i sort skinn og stål. Dette er en røff og maskulin miks som, i tillegg til det mørke, skipsdekk-lignede tregulvet, står i kontrast til de hvitmalte veggene. Anlegget spiller myk og behagelig chill-out musikk fra britiske Zero 7, og det velkledde, 30-something klientellet prater dempet.

På den andre siden er K et hjemmekoselig sted, hvor du kan trekke beina opp i den hvite sofaen som er fylt med myke, store puter. På de hvite veggene henger kunst i enkle sorte rammer, og i vinduskarmen ved utgangsdøra står en krukke i kinesisk porselen med friske orkideer i. På de mørke tregulvene ligger orientalske tepper i varme farger, og på bordene, på baren og i vinduskarmene står det levende lys. Alt dette er detaljer som understreker det minimalsistiske interiøret, samtidig som det myker opp stilen og gjør atmosfæren lun. Kirsten forteller at flere av hennes bekjente mener baren ligner hennes eget hjem.
- Jeg har famlet meg frem med innredningen, men har hele tiden fulgt mine instinkter, forteller hun.

Kirsten har jobbet i bransjen i mange år, og savnet et sted hvor man kunne få riktige cocktails i København. Standarden på bartendere i Danmark mener hun er meget lav - nesten ikke eksisterende. Etter å ha besøkt mange spennende barer i Japan, det boomende barmiljøet i London, og barer i Barcelona, hvor kvalitetsnivået på aktive bartendere etter hennes mening er forbløffende høy, gjenfant hun gleden ved faget sitt.

Hun ble tilbudt de fantastiske lokalene som nå er K bar;
- Tvilen om å starte egen cocktailbar var plutselig borte, og beslutningen, som har vært underveis i lang tid, ble tatt. Navnet K er for øvrig resultatet av en lang diskusjon, forteller Kirsten. K endte opp som en flott logo som står for mitt navn Kirsten, kunst, kaffe og kocktails!

Kveldens betjening, som er kledd i sine egne klær og ikke anonyme jobbuniformer, er hyggelig og imøtekommende når vi ber om noe å drikke. Fra plassen vår ved den lave bardisken har vi godt overblikk over det enorme utvalget av sprit, blandevarer og garnityr som står utover disken og benken bak. Kirsten forklarer utvalget med at hun nok er en "fagidiot" som krever kvalitet og variasjon i sine cocktails. Flaskeutstillingen kan virke noe rotete, men for vår del forsterker det følelsen av å være hjemme på besøk hos noen.

Menyen på K er variert og spennende. I tillegg til alt som trengs for å lage cocktails, longdrinks og martinier, kan du også få champagne til godt over 2000 danske kroner, vin, øl, kaffe, te og flere ulike typer fruktjuice. Prisnivået er godt overkommelig. Kirsten har vunnet en del premier i drinkmiksingskonkurranser, og pokalene står utstilt til alles påsyn.
- Det skaper litt snakk og oppmerksomhet, forteller hun med et smil.
Etter undertegnedes mening, kjennes det dessuten godt på drinkene! Eplemartinien er spennende og frisk, mens Bloody Mary'en, som lages fra bunnen av, er mektig som et helt måltid. Er du lysten på noe å bite i, kan du velge snacks fra menyen. De salte og ristede macadamianøttene er nydelige!

Kirsten kan fortelle at de mest populære drinkene hos K bar er de klassiske Mojito og Cosmopolitan, samt spennende Blueberry Capirinha (blåbær, rørsukker, lime og cachaca), K bars Banana Daiquiri (bananer, ingefær, sirup, bananlikør, sour mix og mørk rom) og Chocoloco (vodka, Bailey's, amaretto og sjokomintsirup). Sistnevnte hentet inn sølvmedalje i danmarksmesterskapet for noen år siden. Sin egen favoritt laget hun til SAS Royal Hotels 40 års jubileum da hun jobbet der. Hotellet og interiøret er tegnet av den berømte arkitekten Arne Jacobsen;
- Jeg fant ut at hans logo var "AJ", og kalte cocktailen det samme. Den inneholder appelsinvodka, triple sec, sour mix, fire dråper grønn crème de menthe og litt champagne.

- Jeg synes mitt publikum er meget blandet både i forhold til alder og type mennesker, men vi har nok alle det til felles at vi gjerne vil løfte hverdagen litt!
Det må vel være et godt argument for å besøke Kirsten og K bar ved neste Københavntur.

Adresse: Ved Stranden 20, tlf: +45 33 91 92 22
For mer informasjon: www.k-bar.dk

Tekst: Astrid Hagen
Foto: Maria P
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her