Kaffekjedene på vei til Bergen

Flere store kjeder vil servere kjedekaffe til bergenserne.
11 November 2011 - 15:48

Bergens kaffebarmarked preges i dag av nisjesteder som Kaffemisjonen og Lille Kaffekompaniet. Men går det som kaffebarkjedene planlegger, blir Bergen snart mer som Oslo, skriver byavisen.net.

Både Dromedar, Kaffebrenneriet og Waynes Coffee har planer om å etablere kaffebarer i vestlandshovedstaden. Førstnevnte har hatt et utsalg i byen siden 1998, men er på leting etter lokaler til flere.

- I dag har Dromedar syv ulike kaffebarer, hovedsaklig i Trondheim. Vårt mål er å ha til sammen 12 til 15 avdelinger, sier Preben Oosterhof, gründer og eier av Dromedar.

Også kaffebarkjeden Kaffebrenneriet ønsker å etablere seg i Bergen, og jobber med å finne egnede lokaler.  Wayne´s Coffee  har vært i kontakt med flere næringsaktører over flere år, og er godt i gang med å to år og er ifølge daglig leder godt i gang med forarbeidet til en etablering i Bergen.

- Andelen av måltider som blir konsumert utenfor hjemmet et dobbelt så stor i Sverige som i Norge. Jeg tror at vi kommer til å ivareta vår sterke matkultur, men samtidig tror jeg at vi gradvis kommer til å bli inspirert av slike trender fra utlandet, sier han.

Selskapet Prego kaffe har allerede fire kaffebarer i byen under ulike navn, og stritter i mot kjedepreget.

- Målet er å skape ulike steder til ulike målgrupper, sier Jan Richter Lorentzen. Han frykter ikke konkurransen fra de store kjedene, og tror det blir bra med mer fokus på kaffe i Bergen.

- Jeg tror det vil bidra til en bevisstgjøring om hva kaffe kan være, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her