Kaffekjedene på vei til Bergen

Flere store kjeder vil servere kjedekaffe til bergenserne.

Bergens kaffebarmarked preges i dag av nisjesteder som Kaffemisjonen og Lille Kaffekompaniet. Men går det som kaffebarkjedene planlegger, blir Bergen snart mer som Oslo, skriver byavisen.net.

Både Dromedar, Kaffebrenneriet og Waynes Coffee har planer om å etablere kaffebarer i vestlandshovedstaden. Førstnevnte har hatt et utsalg i byen siden 1998, men er på leting etter lokaler til flere.

- I dag har Dromedar syv ulike kaffebarer, hovedsaklig i Trondheim. Vårt mål er å ha til sammen 12 til 15 avdelinger, sier Preben Oosterhof, gründer og eier av Dromedar.

Også kaffebarkjeden Kaffebrenneriet ønsker å etablere seg i Bergen, og jobber med å finne egnede lokaler.  Wayne´s Coffee  har vært i kontakt med flere næringsaktører over flere år, og er godt i gang med å to år og er ifølge daglig leder godt i gang med forarbeidet til en etablering i Bergen.

- Andelen av måltider som blir konsumert utenfor hjemmet et dobbelt så stor i Sverige som i Norge. Jeg tror at vi kommer til å ivareta vår sterke matkultur, men samtidig tror jeg at vi gradvis kommer til å bli inspirert av slike trender fra utlandet, sier han.

Selskapet Prego kaffe har allerede fire kaffebarer i byen under ulike navn, og stritter i mot kjedepreget.

- Målet er å skape ulike steder til ulike målgrupper, sier Jan Richter Lorentzen. Han frykter ikke konkurransen fra de store kjedene, og tror det blir bra med mer fokus på kaffe i Bergen.

- Jeg tror det vil bidra til en bevisstgjøring om hva kaffe kan være, sier han.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen