Kan miste en time

Fra mai av kan det bli tøffere tider for serveringsstedene i Moss.

Skjenketiden kan nemlig bli redusert med en time i helgene allerede fra første mai.
 
Bakgrunnen er et ønske om en felles alkoholpolitikk i Østfold.
 
- Flere av kommunene har redusert skjenketiden ved at de avslutter skjenking tidligere, og nå skal den saken også opp til debatt i Moss, sier leder for administrativ støtteenhet i Moss, Liv Margareth Thorkilsen til NRK.
 
Vil ha mindre vold
Dersom forslaget blir innført betyr det at servering av alkohol stenger klokken to på natten i helgene. I dag skjenkes det en time lenger.
 
I september i fjor reduserte Fredrikstad kommune skjenketidene.
 
Politiet i byen melder om færre ordensforstyrrelser enn året før. Det er noe Thorkilsen liker.
 
- Store byer i landet har gjennomført avslutning av skjenking tidligere enn tidligere, og ser at de merker en nedgang av vold i sentrum, sier hun.
 
Utsatt bransje
Tommy Hyggen er formann i Moss serveringsforening. Han er irritert og mener et slikt vedtak kan skade en allerede utsatt bransje.
 
- Jeg syntes det er diskriminering av en bransje man vet allerede sliter. Hele 60 til 70 prosent av omsetningen er i helgene, og da sier det seg selv at det kommer til å være mange som vil få problemer, sier Hyggen.
 
Urettferdig
Formannen sitter med en følelse av at serveringsstedene blir urettferdig behandlet.
 
- Fordi vi er en liten bransje og fordi det er mye vold forbundet med vår bransje, så er det vi som får skylden for alt som skjer. Det er ikke riktig, sier Hyggen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen