Kan miste en time

Fra mai av kan det bli tøffere tider for serveringsstedene i Moss.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 09:00

Skjenketiden kan nemlig bli redusert med en time i helgene allerede fra første mai.
 
Bakgrunnen er et ønske om en felles alkoholpolitikk i Østfold.
 
- Flere av kommunene har redusert skjenketiden ved at de avslutter skjenking tidligere, og nå skal den saken også opp til debatt i Moss, sier leder for administrativ støtteenhet i Moss, Liv Margareth Thorkilsen til NRK.
 
Vil ha mindre vold
Dersom forslaget blir innført betyr det at servering av alkohol stenger klokken to på natten i helgene. I dag skjenkes det en time lenger.
 
I september i fjor reduserte Fredrikstad kommune skjenketidene.
 
Politiet i byen melder om færre ordensforstyrrelser enn året før. Det er noe Thorkilsen liker.
 
- Store byer i landet har gjennomført avslutning av skjenking tidligere enn tidligere, og ser at de merker en nedgang av vold i sentrum, sier hun.
 
Utsatt bransje
Tommy Hyggen er formann i Moss serveringsforening. Han er irritert og mener et slikt vedtak kan skade en allerede utsatt bransje.
 
- Jeg syntes det er diskriminering av en bransje man vet allerede sliter. Hele 60 til 70 prosent av omsetningen er i helgene, og da sier det seg selv at det kommer til å være mange som vil få problemer, sier Hyggen.
 
Urettferdig
Formannen sitter med en følelse av at serveringsstedene blir urettferdig behandlet.
 
- Fordi vi er en liten bransje og fordi det er mye vold forbundet med vår bransje, så er det vi som får skylden for alt som skjer. Det er ikke riktig, sier Hyggen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her