Kan miste en time

Fra mai av kan det bli tøffere tider for serveringsstedene i Moss.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 10:00

Skjenketiden kan nemlig bli redusert med en time i helgene allerede fra første mai.
 
Bakgrunnen er et ønske om en felles alkoholpolitikk i Østfold.
 
- Flere av kommunene har redusert skjenketiden ved at de avslutter skjenking tidligere, og nå skal den saken også opp til debatt i Moss, sier leder for administrativ støtteenhet i Moss, Liv Margareth Thorkilsen til NRK.
 
Vil ha mindre vold
Dersom forslaget blir innført betyr det at servering av alkohol stenger klokken to på natten i helgene. I dag skjenkes det en time lenger.
 
I september i fjor reduserte Fredrikstad kommune skjenketidene.
 
Politiet i byen melder om færre ordensforstyrrelser enn året før. Det er noe Thorkilsen liker.
 
- Store byer i landet har gjennomført avslutning av skjenking tidligere enn tidligere, og ser at de merker en nedgang av vold i sentrum, sier hun.
 
Utsatt bransje
Tommy Hyggen er formann i Moss serveringsforening. Han er irritert og mener et slikt vedtak kan skade en allerede utsatt bransje.
 
- Jeg syntes det er diskriminering av en bransje man vet allerede sliter. Hele 60 til 70 prosent av omsetningen er i helgene, og da sier det seg selv at det kommer til å være mange som vil få problemer, sier Hyggen.
 
Urettferdig
Formannen sitter med en følelse av at serveringsstedene blir urettferdig behandlet.
 
- Fordi vi er en liten bransje og fordi det er mye vold forbundet med vår bransje, så er det vi som får skylden for alt som skjer. Det er ikke riktig, sier Hyggen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her