Kårer Det Norske Måltid på TV 2

Arne Hjeltnes og Heine Totland skal jakte norske delikatesser i beste sendetid.

Tv-serien skal etter planen starte søndag 6. november på TV2. Fem søndager på rad vil programlederne besøke en ny del av landet på jakt etter råvarer, matprodukter og menneskene som står bak.

I løpet av hver episode møter Hjeltnes og Totland kokker, produsenter og andre fagfolk, som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i landet vårt. Tre av disse plukkes ut til et matlag fra sin region, og lagene møtes i en finale der de tilbereder et måltid med utgangspunkt i regionens produkter. Finalen går på luften fra Stavanger søndag 11. desember.

Parallelt med opptakene til serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i Det Norske Måltid. Mens det tidligere har vært åpen påmelding til konkurransen, er det i år regionale nominasjoner. De nominerte produktene blir gjenstand for nøye vurdering og smaking hos en nasjonal fagjury. Et lite utvalg produkter går til finalen, der det kåres vinnere i seks ulike kategorier.

Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som nå også blir en tv-serie. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Fra 1. oktober er det mulig å følge nominasjonene og se hvem som er på matlaget i de ulike regionene på nettsidene til Det Norske Måltid, www.detnorskemaltid.no .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen