Kebabsjappe er Bergens reneste

Daniel Rullekebab & Pizza er eneste spisested i Bergen som får full pott av Mattilsynet i oktober.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 16:00

Én svært bra, 15 bra og 6 mindre bra er konklusjonen etter Mattilsynets tilsynskampanje på 22 serveringssteder i Bergen i oktober. Det skriver www.matportalen.no.

Fokus ved tilsynet var orden og renhold i lokaler der mat tilberedes, håndvask og håndvaskrutiner og kontroll med temperatur ved kjølelagring, nedkjøling og varmholding av mat.

Inspektørene satte et hovedinntrykk på hvert sted ut fra skalaen "svært bra" - "bra" - "mindre bra" og "dårlig". Av de 22 stedene som ble besøkt, fikk 6 steder karakteren "mindre bra", 15 steder fikk karakteren "bra", og et sted fikk karakteren "svært bra".

- Det var Daniel Rullekebab & Pizza i Gravdalsveien 11 som fikk svært bra. Stedet pekte seg ut i forhold til alle de andre som ble besøkt. Dette stedet er et eksempel til etterfølgelse. Dessuten viser stedet at det er fullt ut mulig å heve standarden på orden og renhold på serveringssteder, sier seksjonssjef i Mattilsynts distriktskontor for Bergen og omland, Elin Bjørke Rasmussen.

TGI Friday's mindre bra
Seks spisesteder får karakteren «mindre bra», deriblant de kjente stedene Café Opera og TGI Friday's. Av de som fikk karakteren "mindre bra", er det varslet vedtak. I de fleste tilfellene dreier det seg om renhold og orden. Disse stedene blir fulgt opp i nærmeste framtid.

- Ingen av stedene vi besøkte ble stengt eller fikk karakteren "dårlig". Vår konklusjon er at alle de besøkte stedene serverer helsemessig trygg mat, men at mange bør heve standarden på renhold og orden noen hakk, sier Elin Bjørke Rasmussen.

Her er Mattilsynets karakterer i oktober:

Svært bra
• Daniel Rullekebab & Pizza, Gravdalsveien 11

Bra
• Zupperia, Vaskerelven 12
• Dickens, Kong Olav V plass 4
• Boha, Vaskerelven 6
• Naboen, Sigurdsgt. 4
• Bryggen Nam Nam, Fisketorget
• Mer Smak, Øvregaten 14
• Soho, Håkonsgaten 27
• Stragiotti, Vestre Torvgate 3
• Bocca Grill, Baneveien 15
• Casa del Toro, Rosenkrantzgt. 6
• Maharaja, Rosenkrantzgt. 5
• Svingen rullekebab og pizzeria, Kringsjåveien 113
• Toscana Pizza, Øvre Fyllingsvei 43
• Caro Amore, Øvre Fyllingsvei 73
• Pizza & Kebab House, Vestre Vadmyra 4

Mindre bra
• TGI Friday's, Nedre Ole Bulls Plass 4, mangler ved renhold/orden.
• Mekong River Kafe, Øvregaten 2, mangler ved renhold/orden.
• Café Opera, Engen 18, mangler ved renhold/orden.
• Cyclo, Olav Kyrresgate 28, mangler ved renhold/orden.
• Salsa, Neumannsgaten 25, mangler ved renhold/orden.
• Best Burger, Nøstetorget 4, dårlig renhold/orden, samt merknader til håndvask.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her