Kinesere i Bordeaux for å kjøpe inn til OL

Kinesiske innkjøpere er i Bordeaux denne måneden for å lete etter vin som skal serveres under OL i Beijing.
Redaksjonen
10 April 2008 - 10:00

I følge folk som kjenner bransjen er de på jakt etter vin som allerede er tappet på flaske. Blant dem 2005-årgangen. Og den kommende 2007.
 
- Det vil definitivt ikke være en spektakulær årgang, sier vinhandler Jean-Luc Thunevin, som også eier Château de Valandraud in St Emilion.
 
Åpner marked
- Dette betyr at kjøpere i USA, og til en viss grad i Storbritannia, vil være mindre interessert. Men det åpner markedet for de som er på jakt etter viner å drikke nå, sier han til decanter.com.
 
Fabrice Matysiak er innkjøper for den franske supermarkedkjeden Auchan. Han sier at han er klar over at årgangen vil være grunnlag for forhandlinger.
 
- Selv om enkelte ikke ønsker å senke prisene, er de helt sikkert klare for å lage en slags avbetalingsordning eller gjøre andre ting for å sørge for å selge i volum, sier han.
 
Påvirker innkjøp
Ida Huang er en innkjøper som selger til hoteller i toppklasse, restauranter og private klienter i Beijing og Shanghai. Han mener den "olympiske effekten" vil påvirke innkjøpene.
 
- Vi antar at vi kjøper to ganger så mye en primeur i forhold til i fjor for å dekke den kommende etterspørselen. Men vi er også på jakt etter vin som kan leveres omgående for å dekke etterspørselen som OL skaper, sier han.
 
Det kinesiske markedet kom inn på topp 10-listen til Bordeaux når det gjelder eksport første gang i fjor. Økningen var på 82 prosent i forhold til 2006, og en økning i verdi på 158 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her