Kiwi vant i dårlig år for matkjedene

Mens Coop og Ica ble taperne i det dårligste matåret på 10 år.
04 Mars 2011 - 15:53

Kiwi ble den store vinneren blant dagligvarekjedene i 2010, skriver DN.

Analysesbyrået Nielsens årlige dagligvarerapport viser at kjeden økte markedsandelen med 0,8 prosentpoeng og nå er oppe i en andel på 14,3 prosent. Rema 1000 er Norges største dagligvarekjede med en markedsandel på 20,9 prosent. Kiwi-eier Norgesgruppen hadde en markedsandel på 36.9 prosent i 2010.

- 2010 var det dårligste året på mange, mange år for dagligvarehandelen. Når markedet ikke vokser og prisveksten er negativ, må alle forsøke å dra vekst gjennom volum, sier Kiwi-sjef Per-Erik Burud til avisen.

Kiwi åpnet flest nye butikker i året som gikk.
I den andre enden av skalaen ligger Coop og Ica, som mistet markedsandeler på henholdsvis 0,3 og 0,9 prosentpoeng i 2010.

Direktør Knut Gartland i Nielsen mener priskrigene mellom kjedene kan være en av årsakene til den lave veksten på 3,2 prosent i fjor. Mye tyder på at den harde priskampen i bransjen vil fortsette.

Ole Robert Reitan, Rema 1000-sjef, mener 2011 vil fortsette som i samme spor som 2010.
- Jeg tror nok det blir et år som blir magert når det kommer til totalvekst, sier Reitan til Dagens Næringsliv.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her