Kjeft og smil

Eivind Hellstrøm mente han ville blitt syk om han spiste maten på Fru Inger i Trondheim. Men Mattilsynet ga restauranten et lite smilefjes.

Det vil si at restauranten fikk nest beste karakter av fire mulige. Siste tilsyn ble gjort i juni. Hellstrøms TV-program slaktet restauranten.
 
- Det har vært en del å påpeke som ikke har vært optimalt, men det har heller ikke vært så dårlig at vi har måttet ty til sterkere virkemidler, sier førsteinspektør Berit Christiansen Ulleberg til adressa.no.
 
Eget ansvar
Mattilsynet har besøkt restauranten tre ganger i forbindelse med smilefjesprosjektet. Sist gang fikk de påvist mindre vesentlige brudd på fire av åtte punkt, men det er ikke nok til at tilsynet har gjort tiltak. I slike sammenhenger får virksomheten beskjed om hvor det er forbedringspotensial.
 
- Å servere trygg mat er i bunn grunn restaurantens ansvar og ingen andres, sier fungerende seksjonssjef Valborg Aasen Engan i Mattilsynet.
 
Kontrolleres før jul
Hun sier at de ikke kommer til å gjennomføre tilsyn på bakgrunn av Eyvind Hellstrøms kommentarer om dårlige blåskjell og kamskjell i TV-programmet.
 
- Vi gjennomfører stikkprøvekontroller og danner oss et bilde av virksomheten på bakgrunn av det, sier Engan.
 
Fru Inger kan vente seg en ny rutinekontroll før jul.
 
Samtidig er det verdt å merke seg at Hellstrøms egen restaurant, Bagatelle, fikk refs av Mattilsynet i forrige uke for å ha hatt viltkjøtt som ikke var kontrollert av veterinær.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen