Kjemper om å bli verdens beste unge kokk
Foto: (SanPellegrino)

Kjemper om å bli verdens beste unge kokk

Jet Loos skal til verdensfinalen i Milano hvor hun skal konkurrerre mot 14 andre.
01 November 2022 - 10:55

Jet Loos, til daglig kokk på tostjerneren RE-NA i Stavanger, vant den nordeuropeiske finalen i Young Chef.

Young Chef er en internasjonal konkurranse for kokker under 30 år som organiseres av S. Pellegrino og det gastronomiske magasinet Fine Dining Lovers. I år arrangeres konkurransen for femte gang. Arrangementet har som mål å finne den beste unge kokken i verden, og tiltrekker seg de mest betydningsfulle og anerkjente gastronomene i verden.

Jet Loos' vinnerrett Flavour of the Sea med norsk torsk og norske kamskjell. Foto: SanPellegrino

Underveis støtter og veileder en lang rekke av verdens beste kokker neste generasjon av kulinariske talenter. I totalt 15 regionale finaler verden rundt kjemper de talentfulle unge kokkene om en plass i Grand Finale i 2023.

Jet Loos med mentor og kollega fra RE-NAA, Mathew Leong. Foto: SanPellegrino

Jet Loos er dermed den beste av deltakende kokker fra andre land i Norden, de baltiske landene, Storbritannia og Nederland. 

Jet representerte Norge sammen med Nils Flatmark og Liliana Haaland i den nordeuropeiske finalen. Nils Flatmark, souschef for Britannia Hotel, vant prisen for den mest bærekraftige maten. 

Hun var ifølge de fem dommerne den som best mestret teknikk, kreativitet og personlig visjon. Gjennom sin rett «Flavour of the Sea» tilberedte hun norsk torsk og norske kamskjell. Hun hadde med sin mentor Mathew Leong som er  executive chef på RE-NAA (og representerte Singapore i Bocuse d'Or Asia 2022).

Nils Flatmark, souschef for Britannia Hotel, vant prisen for den mest bærekraftige maten. Foto: SanPellegrino

Finalens jury bestod av fem kokker fra høyt anerkjente restauranter i Estland, Finland, Nederland, Irland og Danmark. Loos imponerte den lokale juryen av kokkene Tommy Myllymäki, Kamilla Seidler, Heidi Pinnak, Jacob Jan Boerma og 2015 S.Pellegrino Young Chef Academy-vinner Mark Moriarty.

Jet Loos takket alle dommerne entusiastisk og hyllet alle deltakerne og mentorene:

- Jeg tror virkelig at det viktigste er å ha lidenskap for mat og matlaging. Å ha lidenskap for det du gjør vil hjelpe deg til å jobbe hardere hver dag. Når det kommer til å lage retter, er min kulinariske filosofi at alt på tallerkenen må være "rent", smakfullt og vise frem naturens skjønnhet. For å oppnå det, tror jeg på å bruke de beste produktene fra hav, land og skog for å lage innovative retter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her