Klager Tine inn for Forbrukerombudet

- Villeder melkekjøperne, mener Miljøpartiet.
Redaksjonen
07 September 2010 - 21:05

Tine bruker i disse dager ti millioner kroner på sin største profileringskampanje siden selskapet skiftet navn til Tine i 1992.

«Vi gjør alt for at kuene skal trives. Sånt blir det god melk av», skryter Tine i sin ferske reklamefilm der snakkende kuer blir intervjuet om hvor godt de trives i norsk melkeproduksjon, skriver Aftenposten.no.

Men reklamer er laget for å villede forbrukerne om norske melkekyrs levekår, mener Miljøpartiet De Grønne. Partiet har klagd Tines reklamefilmer inn for Forbrukerombudet.

I reklamen sier Tine at kyrne deres går ute åtte uker i året. Det vises bilder av kuer og kalver som springer rundt på gresset.

«I den grad forbrukere sitter igjen med et inntrykk av at norske melkekyr stort sett går fritt, er reklamen «egnet til vesentlig å endre forbrukernes økonomiske atferd slik at de treffer beslutninger de ellers ikke ville ha truffet».  Vi mener forbrukere som vanligvis ville etterspurt økologisk melk, kan bli forvirret og lurt til å tro at konvensjonell melk er vel så bra for dyrene som økologisk melk.» skriver Miljøpartiet i klagen som er sendt til Forbrukerombudet.

De peker også på at kuene i reklamen går ute sammen med kalver, noe vanlige melkekyr ikke gjør i virkeligheten.

Tine mener de har solid dokumentasjon for reklamekampanjen der de fokuserer på lykkelige kuer.

- Det er ikke slik at vi har laget denne kampanjen på en halv dag. Dette har vi tenkt grundig gjennom og den er basert på et omfattende faktagrunnlag. Vi vil vise at norske kuer er i verdenstoppen når det gjelder helse og at norsk melk har svært god kvalitet, sier Tines kommunikasjonssjef Lars Galtung til Aftenposten.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her