Klart for tidenes NM og YS

Kommende søndag er det duket for et tett løp mot vinkelnerseier i to konkurranser.
Redaksjonen
01 Februar 2011 - 15:30

I NM for vinkelnere 2011 er det åtte sterke kandidater, deriblant fjorårets bronsemedaljør, nummer tre i nordisk mesterskap 2010 og nummer to i Young Sommelier 2009, Francesco Azzarone, samt vinner av Young Sommelier i 2010, Simon Zimmermann. Hele fem kandidater fra Bølgen & Moi stiller i år. Et skarptrent lag fra bedriften som har bidratt så aktivt til vinkelnerkonkurranser helt siden starten.

Semifinalister NM 2011
• Klara Bjune, Bølgen & Moi
• Simon Nyhus, Bølgen & Moi
• Kristian Bejer, Bølgen & Moi
• Elin Lofthus, Bølgen & Moi
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi
• Simon Zimmerman, Lysebu
• Espen Hermansen, Cru
• Francesco Azzarone, Grefsenkollen

Det passer jo ekstra godt siden Norsk Vinkelnerforening feirer 20 år samme dag med en gigantisk fest for bransjen. Helt gratis!

Det åttende mesterskap for Young Sommeliers, i regi av Norsk Vinkelnerforening og Apéritif med god støtte av Taittinger, finner sted samtidig. Seks kandidater under 25 år kvalifiserte seg deriblant bare én, Thomas Pedersen, som har vært med før. Den dyktigste kan forberede seg på en lærerik tur til Taittinger og Champagne.

Semifinalister YS 2011
• Thomas Pedersen, Baltazar
• Aleksander Iversen, Cru
• Paola Schwartz, Oro
• Henrik Dahl Jahnsen
• Sondre Langli Paulsen
• Pål Ingebrigtsen

Tid: 6. februar fra kl 12.00
Sted: Maridalsveien 13, Fabrikken Vulkan

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her