Knepen seier til Pontus

Vinkelner Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle vant marginalt foran Dan Lystad i den norske uttakingen til Trophée Ruinart 2004, men må på grunn av sitt finske statsborgerskap bli hjemme når finalen går i Reims i juni neste år.

Til tross for at Pontus Dahlstrøm måtte gjennom en ekstra runde for å kvalifisere seg til den norske finalen i  Trophée Ruinart, klarte han å stikke av med seieren foran Dan Lystad, vinkelner på Le Canard, som representerte Norge i 2002.

Finalen omfatter praktiske øvelser som servering av champagne, dekantering av vin, blindsmaking av vin og brennevin, retting av feil i vinkart, vinsetting til meny og servering av sigar. Og her fikk altså erfarne Lystad sterk konkurranse av Dahlstrøm som dermed kan glede seg over sin første vinkelnerseier i Norge.

Men Dahlstrøm får ikke representere Norge i europamesterskapet i Reims 5.-6- juni neste år. Det blir det Lystad som gjør. Tredjemann i finalen var regjerende norgesmester Robert Lie som står på farten til å tilbringe ett år på The Square i London, en av byens beste restauranter.

I de innledende rundene som bestod av en teoretisk prøve samt muntlig blindsmaking av to viner deltok også Ørjan Lundmark, Statholdergaarden, Jens Blom, Bølgen & Moi Briskeby, Espen Holien, Ylajali, Trude Rinaldo, Café de France.

I juryen satt Remi Madsen, Den Norske Vinkelnerforening, Frithjof Nicolaysen, Arcus, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt, Helge Storflor, Vinordia og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen