Kokk fikk "gratis" hummer

Jon Steinar Midlang fikk hummeryngel som bonus da han kjøpte hummer for å servere gjestene på Glesvær Kafé.
Redaksjonen
13 August 2008 - 15:00

Innehaveren og kokken ved Glesvær Kafé har nemlig et helt lite hummeroppdrett i fersktanken for tiden.
 
- Vi har en tank der fisk og skalldyr går, slik at vi kan servere gjestene fersk sjømat. Og etter at vi kjøpte inn hummer har det klekket yngel hver eneste dag, sier Midlang.
 
Gyteplass i tanken
Ifølge kokken er det snakk om hundrevis av yngel. Hummeren som har gått i tanken den siste tiden har tydligvis hatt gytemoden rogn og funnet ut at tanken hadde det rette miljøet for å fungere som gyteplass.
 
Alt tyder på at Glesvær Kafé har hatt en gytemoden hunnhummer i tanken sin. Men det trenger ikke nødvendigvis ha vært en hannhummer der. Hummeren klekker nemlig ikke før to år etter parringen.
 
Men gjestene får bare sett yngelen. Midlang har nemlig ingen planer om å la dem gå i tanken.
 
Ut i sjøen
- Vi har ingen planer om å fore opp yngelen til voksen hummer. Det tar for lang tid og krever for mye ressurser, ettersom hummeren er kannibal, sier Jon Steinar Midlang til vestnytt.no.
 
- Vi har allerede tatt mye yngel fra tanken og satt ut i sjøen. Så satser vi på at de kommer tilbake når de blir store, smiler kokken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her