Kokke-VM i gang

I dag, tirsdag, gikk startskuddet for Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.
Redaksjonen
27 Januar 2009 - 22:10

Filip Langhoff fra Finland, Jonas Lundgren fra Sverige og Ragnar Omarsson fra Island har vært i aksjon i dag.
 
Langhoff jobber til daglig som kjøkkensjef på Feinschmecker i Oslo, mens Lundgren tidligere har jobbet på Bagatelle.
 
Skeie i morgen
I morgen tidlig skal Geir Skeie i ilden. Han blir fulgt av sølvmedaljevinneren fra Stavanger, danske Jasper Kure.
 
I år er det norske kamskjell, torsk og reker som sammen med oksekjøtt står på menyen.
 
Norsk favoritt
Norske råvarer blir altså godt eksponert, men også i selve kokkekunsten har Norge store muligheter til å gå til topps.
 
Geir Skeie slo samtlige av Europas beste kokker i fjorårets mesterskap Bocuse d'Or Europe.
 
Han er derfor en av favorittene til verdensmesterskapet, og har tidligere sagt at kun seier er godt nok.
 
Opplagt
Geir Skeie har mange tilhengere i Lyon og føler seg opplagt.
 
Den siste tiden har han forberedt seg i sin egen spesiallagede kjøkkentrailer ved hotellet. Han har også trent på Michelin-restauranten La Rotonde like utenfor Lyon.
 
Totalt skal 24 deltagere i aksjon tirsdag og onsdag denne uken.
 
Hellstrøm på plass
Eivind Hellstrøm er Norges jurymedlem.
 
Alle de 24 deltagerlandene har hver sin representant i juryen.
 
De er splittet i to, slik at 12 sitter i fiskejuryen og de resterende 12 i kjøttjuryen.
 
Hellstrøm sitter i kjøttjuryen, sammen med blant andre Mathias Dahlgren og Lea Linster.
 
Hvem som vinner til slutt blir klart rundt klokken 18.00 onsdag.
 
Grunnleggeren av konkurransen, Paul Bocuse, har Geir Skeie blant sine favoritter.
 
Jonas Lundgren tok bronse i Bocuse d'Or Europe. Han var den eneste av medaljevinnerne fra Stavanger som var i aksjon i dag.
 
Med seg som commis har han norske Øyvind Novak Jenssen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her