Kokkenes Mesterlaug boikotter Sildakongen

Sildabordet i Haugesund, som i år feirer 25 års jubileum, får ikke høre Sildakongens sildekvad. Mesterkokkene vil ikke ha ham.

- Nå vurderer jeg å kutte ut all støtte til Sildabordet for all framtid. Utestengelsen av Sildakongen er skammelig, sier restauranteier Arvid Stueland til Haugesunds Avis.

- Jeg vet ikke hvem som tar slike avgjørelser, men noen bør skamme seg. Det finnes vel ingen som har frontet sild og Haugesund som sildeby bedre enn Arvid Mørch (Sildakongen, red. anm.). Han farter rundt over hele ladet som en god ambassadør, og reklameverdien er voldsom. Derfor bør han være et naturlig midtpunkt under 25-årsjubileet for Sildabordet, mener Stueland.

Urettferdig behandling
- Nå har Sildakongen vært gjennom en turbulent økonomisk tid som han er i ferd med å få kontroll på. Utestengelsen som er foretatt av Kokkenes Mesterlaug Haugesund, er derfor som å sparke en som allerede ligger nede. Dette fortjener han ikke. Det tror jeg flertallet av distriktets befolkning er enig med meg i, sier restauranteieren til avisen.
 
Arvid Mørch minner om hvem som har vært avgjørende for Sildabordet.
- Sildabordet i Haugesund hviler på fem pilarer: Svømmeklubben, Kokkenes Mesterlaug, Bytunets antikvariske jazzensemble, brødrene Kyvik og meg selv. Selv om jeg er skuffet over å bli utelatt denne gang, vil jeg godta en unnskyldning dersom det blir aktuelt. Hvis noen innrømmer å ha gjort en tabbe, og det er ingen skam, er jeg likevel klar til å bli med på markeringen av det 25. sildebordet, sier Sildakongen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen