Kokkesirkuset vant designpris

Kokkesirkuset vant designpris

– Et sirkus av visuelle virkemidler som bryter alle regler, sier Norsk Designråd.
19 April 2013 - 15:34

The Flying Culinary Circus var blant årets vinnere Norsk Designråds Merket for god design. Til sammen 17 priser ble utdelt under Designdagen i Oslo 17. april.

The Flying Culinary Circus har servert norsk gourmetmat i over 40 land. Emballasjen til kokkegruppens produkter for varehandelen ble utviklet i samarbeid med designbyråene Accendo og Forest.

Resultatet har fått juryen for Merket for god design til å gå av skaftet i ren begeistring, heter det i en pressemelding fra Norsk designråd.

«Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av visuelle virkemidler. "…Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på», heter det i jurykjennelsen."

Priser til TINE og Norsk Rein

I Mathallen i Oslo er meierisamvirket TINE representert med Melkerampa. Rampa skal gi forbrukerne en «hjemme hos TINE»-følelse. Oppdraget ble gitt til Scandinavian Design Group og Inne Design, og resultatet kan nå smykke seg med Merket for god design.

Designbyrået Strømme Throndsen fikk oppdraget med å lage en visuell profil da Norske Reindriftssamers Landsforbund og Landbruks- og matdepartementet tok grep for å sikre norsk reinkjøtt positiv oppmerksomhet og økt salg.

Resultatet ble en profil som spiller på det enkle og rene. Fargepaletten tar utgangspunkt i fargene du møter på vidda og kombineres med matbilder og fotografier som viser det barske klimaet i nord. Totalen.

Juryen til Merket for god design kaller designprosjektet «hel ved fra vidda», og uttaler videre: «Her har designerne turt å ta noen tøffe valg og latt vidda fremstå som den er: usminket, kald og gold. Det føles rent, nært og svært ærlig». 

Merket for god design:
• En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd
• Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter
• Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap
• Av 143 søkere ble 39 tildelt Merket for god design under årets Designdagen
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten

Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her