Kokkesirkuset vant designpris

Kokkesirkuset vant designpris

– Et sirkus av visuelle virkemidler som bryter alle regler, sier Norsk Designråd.

The Flying Culinary Circus var blant årets vinnere Norsk Designråds Merket for god design. Til sammen 17 priser ble utdelt under Designdagen i Oslo 17. april.

The Flying Culinary Circus har servert norsk gourmetmat i over 40 land. Emballasjen til kokkegruppens produkter for varehandelen ble utviklet i samarbeid med designbyråene Accendo og Forest.

Resultatet har fått juryen for Merket for god design til å gå av skaftet i ren begeistring, heter det i en pressemelding fra Norsk designråd.

«Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av visuelle virkemidler. "…Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på», heter det i jurykjennelsen."

Priser til TINE og Norsk Rein

I Mathallen i Oslo er meierisamvirket TINE representert med Melkerampa. Rampa skal gi forbrukerne en «hjemme hos TINE»-følelse. Oppdraget ble gitt til Scandinavian Design Group og Inne Design, og resultatet kan nå smykke seg med Merket for god design.

Designbyrået Strømme Throndsen fikk oppdraget med å lage en visuell profil da Norske Reindriftssamers Landsforbund og Landbruks- og matdepartementet tok grep for å sikre norsk reinkjøtt positiv oppmerksomhet og økt salg.

Resultatet ble en profil som spiller på det enkle og rene. Fargepaletten tar utgangspunkt i fargene du møter på vidda og kombineres med matbilder og fotografier som viser det barske klimaet i nord. Totalen.

Juryen til Merket for god design kaller designprosjektet «hel ved fra vidda», og uttaler videre: «Her har designerne turt å ta noen tøffe valg og latt vidda fremstå som den er: usminket, kald og gold. Det føles rent, nært og svært ærlig». 

Merket for god design:
• En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd
• Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter
• Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap
• Av 143 søkere ble 39 tildelt Merket for god design under årets Designdagen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen