Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

De berusende venninnene danset ustøtt, klinte med menn og hverandre, tok andres øl, falt ned trapper og gikk på do uten å vaske hendene. Alt ble rapportert av skjenkekontrollører.
14 Mars 2013 - 00:39

To kvinner ble fotfulgt av skjenkekontrollørenda de gikk ut på utestedet Wave på Zachariasbryggen i Bergen natt til søndag 13. januar. I en rapport over to og en halv A4-side gjøres det rede for hva de to kvinnene foretok seg over minst 23 minutter, skriver bt.no.

Både utelivsledere og varaordfører Tor A. Woldseth (Frp) reagerer på beskrivelser de mener går på personvernet løs, mens skjenkesjef Gro Gaarder ikke ser noen problemer med rapporten.

I den får man, blant mange detaljer, ikke bare vite at de to kvinnene var svært beruset. De var ”i blikket, og den eldste hadde problemer med å fokusere”. På veien ut på dansegulvet måtte begge ta flere støtteskritt, og ute på gulvet hoppet den eldste opp og ned, mens den yngste vugget fra side til side.

Den detaljerte beskrivelsen av kvinnene forsetter bokstavelig talt ut på toalettet, som den ene forlot uten å vaske hendene. Den går også i detaljer om kontakt mellom kvinnene og flere menn på utestedet. Kontrollørene merker seg også at ingen ansatte ved Wave tar ansvar for å vise kvinnene ut.

Ikke før den yngste kolliderte med en av kontrollørene med en flaske cider og stormet mot trappen, snublet og falt mot en vakt, ble begge vist ut.

BT skriver at de kjent med at vaktene ved Wave forklarer at de var opptatt med å finne en gjest som hadde stelt i stand bråk og derfor ikke hadde fokus på de to kvinnene beskrevet i rapporten.

LES OGSÅ: Delte ut gratis øl

Lovlig

- Dersom kontrollørene mener en gjest er overskjenket, må de jo dokumentere dette. Da trenger de en beskrivelse som viser at brudd på skjenkebestemmelsene har funnet sted. Dersom man skriver rapporten slik at gjestene ikke kan identifiseres, kan man rapportere om oppførselen uten at det bryter med personopplysningsloven, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra til bt.no.

Han sier en detaljert rapport ikke er problematisk dersom det kun er de det gjelder som kjenner seg igjen i beskrivelsen.

- Men hvis andre gjør det, har vi et problem. Det kan jo lett skje dersom rapporten kommer ut og blir publisert på sosiale medier, sier Skåra.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her