Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

De berusende venninnene danset ustøtt, klinte med menn og hverandre, tok andres øl, falt ned trapper og gikk på do uten å vaske hendene. Alt ble rapportert av skjenkekontrollører.

To kvinner ble fotfulgt av skjenkekontrollørenda de gikk ut på utestedet Wave på Zachariasbryggen i Bergen natt til søndag 13. januar. I en rapport over to og en halv A4-side gjøres det rede for hva de to kvinnene foretok seg over minst 23 minutter, skriver bt.no.

Både utelivsledere og varaordfører Tor A. Woldseth (Frp) reagerer på beskrivelser de mener går på personvernet løs, mens skjenkesjef Gro Gaarder ikke ser noen problemer med rapporten.

I den får man, blant mange detaljer, ikke bare vite at de to kvinnene var svært beruset. De var ”i blikket, og den eldste hadde problemer med å fokusere”. På veien ut på dansegulvet måtte begge ta flere støtteskritt, og ute på gulvet hoppet den eldste opp og ned, mens den yngste vugget fra side til side.

Den detaljerte beskrivelsen av kvinnene forsetter bokstavelig talt ut på toalettet, som den ene forlot uten å vaske hendene. Den går også i detaljer om kontakt mellom kvinnene og flere menn på utestedet. Kontrollørene merker seg også at ingen ansatte ved Wave tar ansvar for å vise kvinnene ut.

Ikke før den yngste kolliderte med en av kontrollørene med en flaske cider og stormet mot trappen, snublet og falt mot en vakt, ble begge vist ut.

BT skriver at de kjent med at vaktene ved Wave forklarer at de var opptatt med å finne en gjest som hadde stelt i stand bråk og derfor ikke hadde fokus på de to kvinnene beskrevet i rapporten.

LES OGSÅ: Delte ut gratis øl

Lovlig

- Dersom kontrollørene mener en gjest er overskjenket, må de jo dokumentere dette. Da trenger de en beskrivelse som viser at brudd på skjenkebestemmelsene har funnet sted. Dersom man skriver rapporten slik at gjestene ikke kan identifiseres, kan man rapportere om oppførselen uten at det bryter med personopplysningsloven, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra til bt.no.

Han sier en detaljert rapport ikke er problematisk dersom det kun er de det gjelder som kjenner seg igjen i beskrivelsen.

- Men hvis andre gjør det, har vi et problem. Det kan jo lett skje dersom rapporten kommer ut og blir publisert på sosiale medier, sier Skåra.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen