Krangler om vin

Det handler om penger, dårlig vin og vinmerket Tango. Slikt kan det bli krangling av.
Redaksjonen
14 Februar 2007 - 00:45

Det er den norske vinimportøren Strag og den argentinske familien Zuccardi som ikke er helt enige. I 2004 sendte Zuccardi et oppsigelsesbrev til den norske importøren, Strag. Argentinerne ville over til Bibendum. Etter dette har argentinerne vært involvert i krangling. Nå ender alt sammen i lagmannsretten, skriver dn.no.

Og havner man i lagmannsretten har man først vært i tingretten. Der vant Zuccardi den første runden.

Vraket
Strag hadde status som eneforhandler av Zuccardis viner. Det hadde selskapet hatt siden 1998, men i 2004 ble Strag vraket og inn på banen kom Bibendum. Derfor ville Strag ha en erstatning. Selskapet mente at løsningen var å ikke gjøre opp en regning på 440 000 kroner. Det endte med at argentinerne gikk til sak.

Strag har tatt høyde for at rettssaken kan gi et tap på opptil 1,1 millioner kroner. I tingretten ble Strag dømt til å betale motpartens saksomkostninger på 205.000 kroner.

Ankesaken kommer opp for retten i august. Den vil også handle om hvem som har rettighetene til en etikett med et dansende par og betegnelsen «Tango». Også her er partene uenige.

Ny Tango
Strag vil bygge opp en ny argentinsk vin med merkenavnet «Tango». Tingretten mente at Strag ikke hadde noen rettigheter fordi etiketten var arbeidet frem av en argentinsk designer.

En annen tvistesak er kvaliteten på Tango Bonarda fra Zuccardi. Denne solgte Strag solgte i sin tid. Men det viste seg at det ikke var Zuccardis vin og at kvaliteten var så som så. Ren svindel, mente Strag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her