Krever erstatning fra kommunen

Cafe Tekehtopa AS krever erstatning fra Oslo kommune.
Redaksjonen
05 September 2008 - 12:12

Serveringsstedet Bar Babylon fikk nemlig redusert åpnings- og skjenketiden med fire timer over en periode på ett og et halvt år.
 
Cafe Tekehtopa AS består av Cafe Tekehtopa, Ylajali og Bar Babylon. I 2002 fikk selskapet innvilget ønsket om å servere alkohol i bakgården til Bar Babylon frem til halv tolv.
 
Da en dominerende eierandel av selskapet Cafe Tekehtopa AS ble overdratt, ble det på nytt innvilget søknad om skjenkebevilling.
 
Men denne gangen var skjenketiden redusert med fire timer, fra 23.30 til 19.30. Søknaden ble viderebehandlet av byrådet i Oslo, som valgte å ta Næringsetatens avslag til følge.
 
Ugyldig
Cafe Tekethopa AS påklaget vedtaket i to brev, men Byrådet stod på sitt.
 
Selskapet valgte da å legge ned hele uteserveringen, da de ville gått med tap med de innskrenkede skjenketidene. Saken ble oversendt Fylkesmannen, som konkluderte med at både Næringsetaten og byrådet hadde truffet et ugyldig vedtak, da det baserte seg på uriktig lovanvendelse.
 
Byrådet og Næringsetaten mente at serveringen vendte mot bebyggelse, men dette var ikke tilfelle.
 
Store tap
Tallene Tekehtopa har lagt frem viser at de har hatt et betydelig økonomisk tap som følge av saksbehandlingen.
 
I 2005, hvor Bar Babylon fremdeles fikk servere alkohol til klokken halv tolv, omsatte de fatøl for 905 542 kroner i perioden april - august.
 
I samme periode i 2007 omsatte de kun for 548 121 kroner.
 
- Reduksjonen i 2007 antas ene og alene å være et resultat av kommunens vedtak, skriver kafeens advokat Dag Christian Fosse i et brev til Næringsetaten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her