Krever erstatning fra kommunen

Cafe Tekehtopa AS krever erstatning fra Oslo kommune.

Serveringsstedet Bar Babylon fikk nemlig redusert åpnings- og skjenketiden med fire timer over en periode på ett og et halvt år.
 
Cafe Tekehtopa AS består av Cafe Tekehtopa, Ylajali og Bar Babylon. I 2002 fikk selskapet innvilget ønsket om å servere alkohol i bakgården til Bar Babylon frem til halv tolv.
 
Da en dominerende eierandel av selskapet Cafe Tekehtopa AS ble overdratt, ble det på nytt innvilget søknad om skjenkebevilling.
 
Men denne gangen var skjenketiden redusert med fire timer, fra 23.30 til 19.30. Søknaden ble viderebehandlet av byrådet i Oslo, som valgte å ta Næringsetatens avslag til følge.
 
Ugyldig
Cafe Tekethopa AS påklaget vedtaket i to brev, men Byrådet stod på sitt.
 
Selskapet valgte da å legge ned hele uteserveringen, da de ville gått med tap med de innskrenkede skjenketidene. Saken ble oversendt Fylkesmannen, som konkluderte med at både Næringsetaten og byrådet hadde truffet et ugyldig vedtak, da det baserte seg på uriktig lovanvendelse.
 
Byrådet og Næringsetaten mente at serveringen vendte mot bebyggelse, men dette var ikke tilfelle.
 
Store tap
Tallene Tekehtopa har lagt frem viser at de har hatt et betydelig økonomisk tap som følge av saksbehandlingen.
 
I 2005, hvor Bar Babylon fremdeles fikk servere alkohol til klokken halv tolv, omsatte de fatøl for 905 542 kroner i perioden april - august.
 
I samme periode i 2007 omsatte de kun for 548 121 kroner.
 
- Reduksjonen i 2007 antas ene og alene å være et resultat av kommunens vedtak, skriver kafeens advokat Dag Christian Fosse i et brev til Næringsetaten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen