Krever erstatning fra kommunen

Cafe Tekehtopa AS krever erstatning fra Oslo kommune.
Redaksjonen
05 September 2008 - 12:12

Serveringsstedet Bar Babylon fikk nemlig redusert åpnings- og skjenketiden med fire timer over en periode på ett og et halvt år.
 
Cafe Tekehtopa AS består av Cafe Tekehtopa, Ylajali og Bar Babylon. I 2002 fikk selskapet innvilget ønsket om å servere alkohol i bakgården til Bar Babylon frem til halv tolv.
 
Da en dominerende eierandel av selskapet Cafe Tekehtopa AS ble overdratt, ble det på nytt innvilget søknad om skjenkebevilling.
 
Men denne gangen var skjenketiden redusert med fire timer, fra 23.30 til 19.30. Søknaden ble viderebehandlet av byrådet i Oslo, som valgte å ta Næringsetatens avslag til følge.
 
Ugyldig
Cafe Tekethopa AS påklaget vedtaket i to brev, men Byrådet stod på sitt.
 
Selskapet valgte da å legge ned hele uteserveringen, da de ville gått med tap med de innskrenkede skjenketidene. Saken ble oversendt Fylkesmannen, som konkluderte med at både Næringsetaten og byrådet hadde truffet et ugyldig vedtak, da det baserte seg på uriktig lovanvendelse.
 
Byrådet og Næringsetaten mente at serveringen vendte mot bebyggelse, men dette var ikke tilfelle.
 
Store tap
Tallene Tekehtopa har lagt frem viser at de har hatt et betydelig økonomisk tap som følge av saksbehandlingen.
 
I 2005, hvor Bar Babylon fremdeles fikk servere alkohol til klokken halv tolv, omsatte de fatøl for 905 542 kroner i perioden april - august.
 
I samme periode i 2007 omsatte de kun for 548 121 kroner.
 
- Reduksjonen i 2007 antas ene og alene å være et resultat av kommunens vedtak, skriver kafeens advokat Dag Christian Fosse i et brev til Næringsetaten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her