Kriger mot tunge vinflasker

Engelsk vinguru erklærer krig mot skammelig tunge glassflasker.
Redaksjonen
17 November 2009 - 16:00

Tim Atkin som er fast spaltist i "The Observer" er ingen hvemsomhelst. I en større reportasje i slutten av oktober erklærer Atkin at et økende antall vinprodusenter fyller sin vin "skammelig tunge" flasker. Nå vil han boikotte dem i spaltene.

- I stedet, mener han, - burde de bruke bag-in-box, drikkekartonger eller lettvektsglass, skriver www.packnews.no.

Macho
Atkin hevder videre at problemet med tungvekterne er påfallende for spanske, italienske og argentinske viner: - I disse landene er produsentene blitt helt macho ved å satse på de tykkeste flaskene som fins.

Gapestokk
Nå vil han gjøre sitt til å ramme sluggerne: - Heretter vil jeg aldri mer anbefale viner, som er tappet på overvektige flasker. Jeg vil heller ikke nøle med å sette syndebukkene i gapestokken, truer han med.

Et unntak innrømmer skribenten allikevel: - Champagne og andre sprudlende viner kan jeg akseptere i tunge flasker. Det er typen vin som bestemmer emballasjevalget.

Uten om og men oppmuntrer Atkins konsumentene til bare å kjøpe vin, som er transportert til UK i bulk og tappet i hjemlige lokaler. (Dette er for øvrig et argument, som utgjør et sentralt budskap i prosjektet "Glassrite" fra den regjeringsoppnevnte organisasjonen WRAP).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her