Kulinarisk konferanse i Stavanger

Kokkekunsten og vitenskapen møtes til konferanse i Stavanger.
Redaksjonen
25 Juni 2008 - 10:00

Kokkekunsten og vitenskapen trenger en tettere kobling. Det er en viktig problemstilling når akademikere og kulinariske utøvere møtes til ICCAS 08 - International Conference of Culinary Arts and Science 2008 i Stavanger.
 
Internasjonalt
Norsk hotellhøgskole - Institutt for økonomi og ledelse, er vertskap for den 6. internasjonale konferansen om kulinarisk kunst og vitenskap, globale, nasjonale og lokale perspektiver som arrangeres på Clarion hotel i Stavanger 24. - 26. Juni.
 
Det er stor interesse for den internasjonale forskerkonferansen, som samler deltakere fra om lag 15 land, melder Universitetet i Stavanger.
 
Separate områder
Vitenskap og kulinarisk kunst har tradisjonelt sett vært ansett som to separate områder.
 
Men for å videreføre tradisjonene og sikre utviklingen av nye ferdigheter, teknikker og utstyr, er en kombinasjonen av disse områdene viktigere enn noen gang.
 
Konferansen vil gi muligheter for både akademikere og kulinariske utøvere til å presentere seg og utveksle synspunkter og meninger.
 
Flere temaer
Temaer for konferansen er:
Food Service (Catering), som omfatter planlegging og sammensetting av menyer, cateringutstyr og systemer, og undervisning.
 
Culinary Arts, som omfatter blant annet måltidsledelse, lokal mat, "skummel mat", tilberedning og service.
 
Nutrition, Food Science & Technology, som omfatter blant annet ernæring, matforskning, matsikkerhet, teknologi og bioteknologi.
 
Ledelse
Food Marketing, Food Habits & Consumer Behaviour, som omfatter blant annet markedsføring av mat og tjenester, matvaner, ledelse i å yte mattjenester, og sensorisk evaluering og analyse.
 
- Tomatproduksjon og fryseteknikker er to temaer innen såkalt food science som vil bli belyst. På programmet står også industriell matproduksjon, deriblant mat og måltid i fengsler, sier førsteamanuensis Kai Victor Hansen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her