Kveler nyetablering

Stig Bareksten, tidligere driver av Elvegata 17 i Lillehammer, mener Brenneriet kveler all nyetablering.
Redaksjonen
27 Oktober 2008 - 12:00

- Vi hadde ikke en sjanse mot Brenneriet. På Lillehammer så vi ut på køen som gikk helt fra Brenneriet og forbi inngangsdøren vår. Vi satt inne med fine, tomme lokaler og levende lys, sier Stig Bareksten.
 
Han er tidligere daglig leder av Brenneriet-nabo og konkursrammede Elvegata 17. Og tidligere norgesmester i bartending.
 
Feil dynamikk
Bareksten mener Brenneriet kveler all nyetablering i restaurantbransjen på Lillehammer.
 
- Det er feil dynamikk i utelivet i Lillehammer. En tredjedel av befolkningen er bare hjemme i helgene og i høytidene, og da vil de treffe kjentfolk. Går de på Brenneriet, er de sikre på å treffe dem der. All ære til Brenneriet, som får det til så bra som de gjør. De driver ett av de flotteste stedene jeg vet om, men det er drepen for andre aktører i bransjen, sier Bareksten.
 
Store forventninger
Han gikk inn i Elvegata 17 med store forventninger i 2006 etter at Carl's Bar kastet inn håndkleet etter snaut åtte måneder.
 
Beliggenheten var blant byens beste, med bra lokaler og i "bargata" i byen.
 
Alle Barekstens tidligere erfaringer fra restaurantetableringer i England, Oslo, Bergen og ellers i landet, tydet på at dette skulle gå bra. Bare man hadde det rette konseptet.
 
Feil konsept
- Jeg har drevet i bransjen i alle år, stort sett med hell, men Lillehammer er den store blemmen for meg. Vi tapte mye penger der, og jeg har brukt mye tid på å finne ut hvorfor det gikk galt. I tillegg til Brenneriet-faktoren, satset vi på feil konsept. Det er ingen bykultur i Lillehammer i den forstand at folk går ut midt i uken for å nippe til et glass og prate sammen. Nei, når de kommer inn Elvegata på lørdag, da er det fest. Da skal de drikke og rølpe. Det er ganske harry, sier Bareksten til hyttepuls.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her