Kveler nyetablering

Stig Bareksten, tidligere driver av Elvegata 17 i Lillehammer, mener Brenneriet kveler all nyetablering.

- Vi hadde ikke en sjanse mot Brenneriet. På Lillehammer så vi ut på køen som gikk helt fra Brenneriet og forbi inngangsdøren vår. Vi satt inne med fine, tomme lokaler og levende lys, sier Stig Bareksten.
 
Han er tidligere daglig leder av Brenneriet-nabo og konkursrammede Elvegata 17. Og tidligere norgesmester i bartending.
 
Feil dynamikk
Bareksten mener Brenneriet kveler all nyetablering i restaurantbransjen på Lillehammer.
 
- Det er feil dynamikk i utelivet i Lillehammer. En tredjedel av befolkningen er bare hjemme i helgene og i høytidene, og da vil de treffe kjentfolk. Går de på Brenneriet, er de sikre på å treffe dem der. All ære til Brenneriet, som får det til så bra som de gjør. De driver ett av de flotteste stedene jeg vet om, men det er drepen for andre aktører i bransjen, sier Bareksten.
 
Store forventninger
Han gikk inn i Elvegata 17 med store forventninger i 2006 etter at Carl's Bar kastet inn håndkleet etter snaut åtte måneder.
 
Beliggenheten var blant byens beste, med bra lokaler og i "bargata" i byen.
 
Alle Barekstens tidligere erfaringer fra restaurantetableringer i England, Oslo, Bergen og ellers i landet, tydet på at dette skulle gå bra. Bare man hadde det rette konseptet.
 
Feil konsept
- Jeg har drevet i bransjen i alle år, stort sett med hell, men Lillehammer er den store blemmen for meg. Vi tapte mye penger der, og jeg har brukt mye tid på å finne ut hvorfor det gikk galt. I tillegg til Brenneriet-faktoren, satset vi på feil konsept. Det er ingen bykultur i Lillehammer i den forstand at folk går ut midt i uken for å nippe til et glass og prate sammen. Nei, når de kommer inn Elvegata på lørdag, da er det fest. Da skal de drikke og rølpe. Det er ganske harry, sier Bareksten til hyttepuls.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen