Kvinner vil ha vin med skrukork

Flere kvinner enn menn ønsker større utvalg av vin med skrukork. Det viser en ny markedsundersøkelse som Norstat har gjennomført.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 00:15

Undersøkelsen er gjennomført på vegne av den australske vinprodusenten Jacob's Creek.
 
Hele 40 prosent av kvinnene svarer at de er positive til vin med skrukork, mens bare 25 prosent av mennene svarer det samme.
 
Økning
- Jacob's Creek Riesling var en av de første vinene vi satset på med skrukork. Salgstall fra Vinmonopolet bekrefter at denne vinen har økt salget med 10,4 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det synes vi er svært positivt og ikke minst en spennende utvikling. Vi ser frem til å kunne øke sortimentet med skrukork over tid, og har stor tro på at dette vil bli en stor salgssuksess, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners i en pressemelding.
 
Nylig lansert
Jacob's Creek Chardonnay er nylig lansert med skrukork og viser allerede positiv vekst etter skifte fra kork til skrukork.
 
- Tallene fra Vinmonopolet bekrefter at vi er inne i en positiv utvikling. Det totale salget av hvitvin fra den australske produsenten Jacob's Creek har økt med åtte prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Gilhuus.
 
Mer skrukork
Markedsundersøkelsen viser videre at åtte prosent har kjøpt flere vinflasker som en følge av at det ble innført skrukork, og større husstander er de som har kjøpt mest.
 
- Markedsundersøkelsen støtter den oppfatningen sannsynligvis mange har, at større husstander koser seg sammen oftere og dermed blir vinflasker med skrukork et godt alternativ. Nå er det sol og sommer og folk "flytter" ut på terrassen, i båter, parker, hytter og campingplasser, sier Gilhuus.
Påvirker ikke imaget
Når det gjelder image og skrukork, mener 66 prosent at det ikke spiller noen rolle om vinflasker har skrukork eller ei. 
 
Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 18 år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her