Kvinner vil ha vin med skrukork

Flere kvinner enn menn ønsker større utvalg av vin med skrukork. Det viser en ny markedsundersøkelse som Norstat har gjennomført.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 01:15

Undersøkelsen er gjennomført på vegne av den australske vinprodusenten Jacob's Creek.
 
Hele 40 prosent av kvinnene svarer at de er positive til vin med skrukork, mens bare 25 prosent av mennene svarer det samme.
 
Økning
- Jacob's Creek Riesling var en av de første vinene vi satset på med skrukork. Salgstall fra Vinmonopolet bekrefter at denne vinen har økt salget med 10,4 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det synes vi er svært positivt og ikke minst en spennende utvikling. Vi ser frem til å kunne øke sortimentet med skrukork over tid, og har stor tro på at dette vil bli en stor salgssuksess, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners i en pressemelding.
 
Nylig lansert
Jacob's Creek Chardonnay er nylig lansert med skrukork og viser allerede positiv vekst etter skifte fra kork til skrukork.
 
- Tallene fra Vinmonopolet bekrefter at vi er inne i en positiv utvikling. Det totale salget av hvitvin fra den australske produsenten Jacob's Creek har økt med åtte prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Gilhuus.
 
Mer skrukork
Markedsundersøkelsen viser videre at åtte prosent har kjøpt flere vinflasker som en følge av at det ble innført skrukork, og større husstander er de som har kjøpt mest.
 
- Markedsundersøkelsen støtter den oppfatningen sannsynligvis mange har, at større husstander koser seg sammen oftere og dermed blir vinflasker med skrukork et godt alternativ. Nå er det sol og sommer og folk "flytter" ut på terrassen, i båter, parker, hytter og campingplasser, sier Gilhuus.
Påvirker ikke imaget
Når det gjelder image og skrukork, mener 66 prosent at det ikke spiller noen rolle om vinflasker har skrukork eller ei. 
 
Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 18 år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her