Kvinner vil ha vin med skrukork

Flere kvinner enn menn ønsker større utvalg av vin med skrukork. Det viser en ny markedsundersøkelse som Norstat har gjennomført.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 00:15

Undersøkelsen er gjennomført på vegne av den australske vinprodusenten Jacob's Creek.
 
Hele 40 prosent av kvinnene svarer at de er positive til vin med skrukork, mens bare 25 prosent av mennene svarer det samme.
 
Økning
- Jacob's Creek Riesling var en av de første vinene vi satset på med skrukork. Salgstall fra Vinmonopolet bekrefter at denne vinen har økt salget med 10,4 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det synes vi er svært positivt og ikke minst en spennende utvikling. Vi ser frem til å kunne øke sortimentet med skrukork over tid, og har stor tro på at dette vil bli en stor salgssuksess, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners i en pressemelding.
 
Nylig lansert
Jacob's Creek Chardonnay er nylig lansert med skrukork og viser allerede positiv vekst etter skifte fra kork til skrukork.
 
- Tallene fra Vinmonopolet bekrefter at vi er inne i en positiv utvikling. Det totale salget av hvitvin fra den australske produsenten Jacob's Creek har økt med åtte prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Gilhuus.
 
Mer skrukork
Markedsundersøkelsen viser videre at åtte prosent har kjøpt flere vinflasker som en følge av at det ble innført skrukork, og større husstander er de som har kjøpt mest.
 
- Markedsundersøkelsen støtter den oppfatningen sannsynligvis mange har, at større husstander koser seg sammen oftere og dermed blir vinflasker med skrukork et godt alternativ. Nå er det sol og sommer og folk "flytter" ut på terrassen, i båter, parker, hytter og campingplasser, sier Gilhuus.
Påvirker ikke imaget
Når det gjelder image og skrukork, mener 66 prosent at det ikke spiller noen rolle om vinflasker har skrukork eller ei. 
 
Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 18 år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her