Labouré-Roi bedre enn noen gang

Burgund er et tradisjonsrikt område, der det er svært uvanlig at utenforstående etablerer seg som produsent. Derfor gjorde brødrene Armand og Louis Cottin det de anså som det nest beste; de bygde opp et eksisterende navn.

Cottin-familien var kjent som en slekt med lange tradisjoner innen det franske silkemarkedet. De var derfor noviser når de i 1973 gikk inn i vinbransjen, gjennom å kjøpe vinhandlerebedriften Labouré-Roi. I tiden som fulgte forvandlet de to herrene sakte men sikkert det noe sovende selskapet til en moderne storprodusent med en årlig produksjon av mange millioner flasker vin .
 
Armand (72) og Louis (73) Cottin kan nå se at deres investeringer og jakt på kvalitet endelig betaler seg. Aldri har vinene vært bedre enn det vi ser i deres 2001 og 2002-årgang.
 
Opprinnelig ønsket brodrene Cottin å investere i et motehus, men takket være deres bror, Philippe, som var ansatt hos Baron Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux), ble de overtalt til å satse på vin. I dag lager Labouré-Roi vin fra mer enn 100 appellasjoner, og har en årlig omsetning på 400 millioner kroner.
 
Hvert år investeres 15 millioner kroner i firmaet. Nye prosjekter og ideer skal nemlig utforskes, og i 1999 skaffet de hele 75 millioner kroner gjennom å børsmelde Cottins Frères og så selge 20 prosent av selskapets aksjer. Deretter ble Domaine René Manuel i Meursault kjøpt, og et vinhus ble oppført i Nuits-St.-Georges for å produsere eiendommens hvitviner. I januar 2004 ble negocianten Nicolas Potel og hans lager med burgunder fra 2002 kjøpt opp av Cottin-brødrene.
 
Fortsatt er Cottins hvite viner av en bedre kvalitet enn de røde, men Armand har store planer for også denne delen av deres produksjon. Selv om brødrene er kommet svært langt opp i alder, har verken Armand eller Louis planer om å pensjonere seg.
- Jeg kommer ikke til å sitte med foran peisen - iført tøfler, sier Louis og avslutter: - Gjør du det er du ferdig!
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen