Labouré-Roi bedre enn noen gang

Burgund er et tradisjonsrikt område, der det er svært uvanlig at utenforstående etablerer seg som produsent. Derfor gjorde brødrene Armand og Louis Cottin det de anså som det nest beste; de bygde opp et eksisterende navn.
Redaksjonen
27 August 2004 - 01:00

Cottin-familien var kjent som en slekt med lange tradisjoner innen det franske silkemarkedet. De var derfor noviser når de i 1973 gikk inn i vinbransjen, gjennom å kjøpe vinhandlerebedriften Labouré-Roi. I tiden som fulgte forvandlet de to herrene sakte men sikkert det noe sovende selskapet til en moderne storprodusent med en årlig produksjon av mange millioner flasker vin .
 
Armand (72) og Louis (73) Cottin kan nå se at deres investeringer og jakt på kvalitet endelig betaler seg. Aldri har vinene vært bedre enn det vi ser i deres 2001 og 2002-årgang.
 
Opprinnelig ønsket brodrene Cottin å investere i et motehus, men takket være deres bror, Philippe, som var ansatt hos Baron Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux), ble de overtalt til å satse på vin. I dag lager Labouré-Roi vin fra mer enn 100 appellasjoner, og har en årlig omsetning på 400 millioner kroner.
 
Hvert år investeres 15 millioner kroner i firmaet. Nye prosjekter og ideer skal nemlig utforskes, og i 1999 skaffet de hele 75 millioner kroner gjennom å børsmelde Cottins Frères og så selge 20 prosent av selskapets aksjer. Deretter ble Domaine René Manuel i Meursault kjøpt, og et vinhus ble oppført i Nuits-St.-Georges for å produsere eiendommens hvitviner. I januar 2004 ble negocianten Nicolas Potel og hans lager med burgunder fra 2002 kjøpt opp av Cottin-brødrene.
 
Fortsatt er Cottins hvite viner av en bedre kvalitet enn de røde, men Armand har store planer for også denne delen av deres produksjon. Selv om brødrene er kommet svært langt opp i alder, har verken Armand eller Louis planer om å pensjonere seg.
- Jeg kommer ikke til å sitte med foran peisen - iført tøfler, sier Louis og avslutter: - Gjør du det er du ferdig!
 
Kilde: Wine Spectator

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her