- 80 prosent av all Linjeakevitt som drikkes i Tyskland nytes til fisk. Etter min mening er den altfor kraftig og karvepreget til slik mat. Aquavit for Norwegian Salmon er langt mildere, mer i retning genever, påpeker Ystad som altså satser primært på eksportmarkedet. Han håper på drahjelp fra lakseeksporten, særlig i land som allerede har en øl og snaps-tradisjon. Men akevitten er å få kjøpt her til lands også. Ystad har hatt hjelp av sterke krefter som Lars Erik Underthun, Feinschmecker, Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Arne Brimi, Fossheim, og Harald Osa, Continental, i produktutviklingen. Underthun hilser produktet velkommen siden det er et klart behov for en spesialakevitt for retter som gravlaks, kreps, nykokt krabbe etc. Forskjellen mellom våre hjemlige akevitter og denne er at den er et kornbrennevin, uten fatlagring, lysegul farge som trolig kommer av litt karamell. Den er produsert i Finland av Primalco (som også lager Finlandia og Koskenkorva). Pris på vinmonopolet er kr 303,10 (v.nr. 30788).
Lakseakevitt
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Vannmangel forandrer vinlandskapet
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.
Les hele saken750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Vannmangel forandrer vinlandskapet
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Den perfekte piknik-rosévinen
Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Les hele saken