Laroche slutter med kork

Michel Laroche, anerkjent Chablis-produsent, fortsetter å overraske. I løpet av høsten, i forbindelse med årgangsendringer, lanserer Laroche alle sine hvitviner med skrukork.

Michel Laroche er en mann som våger å gjøre ting annerledes i det tradisjonsbundne vin-Frankrike. Han har eksperimentert med ulike forseglingsmetoder, og er overbevisst om at skrukork er aller best. Dette garanterer at vinen man smaker er som vinmakeren ønsker, uten påvirkning av kork. Han mener også at når antall viner med korkfeil ligger på mellom 5-6 %, må man tenke annerledes, og bruke det som beskytter vinen best.
 
Laroche introduserte skrukork på sin Grand Cru Les Blanchots allerede i 2002. Hvorfor ikke begynne med enklere viner? Fordi han ville vise at han har tro på skrukork.
- Tror man på noe, så satser man høyt!, sier Michel.
 
Responsen på denne satsingen var positiv og nå tar Laroche ytterlig ett steg videre. I løpet av september/oktober 2005 lanseres alle hvitviner fra Laroche med skrukork. Samtidig får flaskene en helt ny design, logo samt en mer moderne etikett. De røde Laroche-vinene skal fortsette med plastkork, men kommer sannsynligvis til å bytte til skrukork innen et par år.
 
For å markere begivenheten, kommer Michel Laroche til Norge den 6. oktober. Han vil holde en skrukork masterclass. Her vil han presentere samtlige viner og forklare hans filosofi. Laroche vil presentere den samme vinen fra tre ulike årganger - med vanlig kork og skrukork. Selvsagt for å demonstrere fordelen med skrukork.
 
Kilde: Strøm AS

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen