Ledende norsk importgruppering og svensk importselskap slår seg sammen

Norwegian Beverage Group as (NBG), den ledende norske gruppen av selskaper innen vin, brennevin, importøl og logistikk, har slått seg sammen med det ledende svenske importselskapet av vin og brennevin - Bibendum AB.
Redaksjonen
08 Desember 2000 - 02:00

Selskapene inngår i den nye fellesgruppen Scandinavian Beverage Group. Avtalen vil gjøre gruppens selskaper i stand til å yte mer og bedre service overfor sine kunder, og styrke selskapenes posisjon i de respektive markeder.
 
Konsernsjef i NBG, Thomas Føyen, ser på avtalen med stor entusiasme og forventninger. "Vi har fulgt med på det svenske markedet i lengre tid og Bibendum er uten tvil det selskap som var øverst på vår liste. Bakgrunnen til det er deres gode produktportefølje og kompetanse, samt de resultater de er klart å skape på forholdsvis kort tid. Vi ser frem til å etablere en sterkt norsk-svensk gruppering av ledende importselskap innen alkoholholdigedrikkevarer sammen med Bibendum," uttaler Føyen.
 
Administrerende direktør og en av grunnleggerne av Bibendum AB, Eric Berntson ser på avtalen som strategisk viktig for selskapet. "Vi er trygge på at NBG er den riktige partner for oss og vi ser frem til et spennende samarbeide hvor vi skal bygge synergier på tvers av landegrensene slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Sverige".
 
NBG har eierskap i de norske importselskapene: VinCompagniet as, Strøm as, Best Buys as, Brand Partners as og Ølcompagniet as. samt logistikkselskapet VSD Logistics. NBG's datterselskaper er uavhengige i produktportefølje-, salgs- og markedsaktivitets-besluttninger og har en samlet markedsandel i Norge på ca. 23%.
 
Bibendum AB regnes som et ledene importselskap av vin og brennevin i Sverige og ble valgt til "Årets Vinimportør 1999". Selskapet har en meget sterk produktportefølje av kjente merkevarer innen vin, brennevin og importøl. Bibendum ab har en netto omsetning på ca. SEK 350 millioner og en
markedsandel i Sverige innen vin på ca 6%. Selskapet har 40 ansatte innen salg, markedsføring, finans og logistikk og et samlet volum på ca 9 millioner liter pr. år.
 
Den nye grupperingen, Scandinavian Beverage Group, vil med NBG og Bibendum fremstå som en betydelig norsk-svenske importgruppering hvor Einar Joys, tidligere administrerende direktør i AS Vinmonopolet vil være styreformann.
 
For ytterligere informasjon:
 
NBG Konsernsjef, Thomas Føyen tlf.: 21 50 18 24 / 90 12 33 19
 
Bibendum Adm. Direktør, Eric Berntson tlf.: + 46 8 598 110 00

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her