Lekkert fra Dão

Denne produsenten lager rosévin på grensen til rød. Og rødvin som konkurrerer med gode burgundere.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Og endatil har Quinta do Perdigão tilhold i Dão i Portugal som kanskje ikke er adressen som får folk til å åpne lommebøkene på det videste gapet. For denne produsenten lager ikke de billigste vinene. Men derimot viner med mye karakter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slekter på Douro
På den ene siden en usedvanlig deilig rosé, som beveger seg på grensen til å kalles en rødvin. Quinta do Perdigão Rosé 2014 (56739) har nemlig svært dyp farge samt litt tanniner. Det er derfor en rosé som fungerer utmerket sammen med rødt kjøtt, men som også er briljant til sjømat som hval eller smaksrik torsk.

Og på den andre siden elegante rødviner med klare referanser til Burgund. Som Quinta do Pergidão Reserva 2005 (57615) , selv om druemiksen er en helt annen. For i Dão er det et klart slektskap med Douro i nord hva druer angår.

Mineralpreget
Mens roséen er laget av bare touriga nacional , har den røde også en del tinta roriz og alfrocheiro . Den har dessuten et mer uttalt mineralpreg, noe den rosa versjonen vil få med noe mer tid. Den er i øyeblikket "blodfersk". Mineralpreget skyldes jordsmonnet av granitt med innslag av mye silisium og litt leire.

Bak disse godbitene står José Perdigão, egentlig arkitekt, men med lidenskap for viner med et klart uttrykk for stedet de kommer fra. Han følger filosofien til biodynamisk jordbruk og mesteparten av arbeidet på vingården gjøres manuelt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Quinta do Perdigão Rosé 2015

Produsent:
Quinta do Perdigão
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Beiras, Dão
Pris:
195,00 kr
Varenummer:
5673901
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Quinta do Pergidão Reserva 2005

Produsent:
José J. da Silva Pergidão
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Beiras
Pris:
320,00 kr
Varenummer:
5761501
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen