Lørdagspai

Hva med en deilig og lettvint helgemiddag? Da kan vi kanskje friste deg med dagens smakfulle paioppskrift der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen. En rikere hvitvin fra Sør-Frankrike frister vel kanskje i like stor grad også.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lørdagspai

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Paibunn
150 g
Fyll
3 stk
2 dl
0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, kjøleskapkaldt smør i biter og kaldt vann i food processorbollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i hvetemelet og ha i vannet. Bland alt sammen til en deig. Legg deigen kjølig i plast i ca. 30 minutter.
 
Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm i diameter. Trykk den ut og opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel. Kle paibunnen med bakepapir og ha i tørkede erter eller bønner og forstek paibunnen i 10 minutter ved 200 grader.
 
Rens kyllingen for bein og skjær kjøttet i mindre biter, eller bruk rester av kalkunkjøtt. Rens paprikaen og skjær den i biter. Vask og snitt purren i små biter. Fres purre og paprika i litt smør i en stekepanne. Legg kyllingkjøttet i bunnen på det forstekte paibunnen, fordel purre/paprika, mais og syltet løk over. Stø på den revne osten.
 
Visp sammen melk, egg, salt og pepper. Hell det over paien og stek den. Server gjerne en frisk salat til.
 
Forstek paibunnen i ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, hele paien skal stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen