Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 21. november i Oslo

For kun 395,- får du smake og lære om hvilke viner som passer best til julematen

For kun 395,- får du smake og lære om hvilke viner som passer best til julematen

Denne kvelden får du smake vinproffen Lars Rein-Helliesens favorittdrikker til julematen. Nyt førjulstiden med deilig vin, sider og akevitt i glasset.
26 Oktober 2022 - 09:11

I tiden som kommer deltar mange av oss i flere selskapeligheter – om det er julebord med jobben, selskap med venner og familie, eller julaften hjemme rundt spisebordet. Mulighetene for både gode og dårlige mat- og drikkekombinasjoner er mange, og det er ikke alltid lett å vite hva man skal servere til ribba, eller hvilken vin som får pinnekjøttet til å skinne. Og bør du drikke vin, eller kanskje sider, til rakfisken? Sikkert er det i hvert fall at det ikke alltid være øl, og med mange gode tips fra Lars Rein-Helliesen, er det bare å glede seg til årets mange julemåltider. Lars har lang fartstid i norsk vin- og restaurantbransje og har funnet viner til julematen i mange år. Her kan du virkelig lære litt, samtidig som du får smake nydelige viner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Lars G. Rein-Helliesen

Sammen med karismatiske Lars vil du få smake ulike viner, sider og akevitt, og få forklaringen på hvorfor herlige frisk sider, musserende, nydelige hvite og elegante røde viner er som skapt for de norske juletradisjonene. Lars gir deg alle tipsene om hvilke viner som går perfekt sammen med den tradisjonsrike og flotte julematen og virkelig kan løfte kvaliteten på det norske julebordet.

Etter denne kvelden står du uten tvil bedre rustet til festlighetene som kommer, og har kanskje også fått et tips eller to om hva som bør stå øverst på handlelisten din for Vinmonopolet før jul. 

Ikke gå glipp av denne herlige og lærerike førjulssmakingen. Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære, eller bare noen du syns trenger det, på en uforglemmelig opplevelse.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Er du en av de som lurer på om du skal bytte ut juleøl med vin i år? Eller har du rett og slett lyst til å imponere under årets juleselskaper? Nå har du muligheten.

Vinliste Julevin.jpg [47.33 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her