Luksusrestaurant stengt grunnet rottelort

Luksusrestauranten Le Canard i Oslo ble i går kveld stengt av Mattilsynet. Rotteekskrementer ble funnet i underetasjen av villaen på Briskeby.
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 13:55

- Selvfølgelig helt katastrofe, sier Kåre Ivar Wang til VG. Han eier gourmetstedet, sammen med sin kone Wenche og Christian Vennerød.

Pressekontakt Christian Nielsen i Mattilsynet i Oslo bekrefter at restauranten er stengt, men vil først i dag gå ut med begrunnelsen.

Restaurant Le Canard har en stjerne i Guide Rouge (som utgis av Michelin) og har i mange år vært rangert som en av landets ypperste restauranter.

Mattilsynet kom uanmeldt klokken 19 i går kveld. Da VG kom til stedet i 22-tiden, var døren stengt. Kåre Ivar Wang kom alvorstynget ut:
- Inspektørene har funnet rotteekskrementer flere steder i kjelleren - på et personaltoalett, ved et garderobeskap og i en korridor.

Det er imidlertid ikke funnet noe på kjøkkenet eller i selve restauranten.

Kåre Ivar Wang sier at veggedyrkontrollen var i Le Canard for 14 dager siden, uten å finne spor av skadedyr. I dag blir de tilkalt igjen.
- Dette tar vi like alvorlig som Mattilsynet. Vi må finne hvor dyret er kommet inn, tette og sikre at vi er kvitt problemet, sier restauranteieren.

Kommunalt problem
Wang sier at det er første gang i løpet av 15 års drift at restaurant Le Canard har fått problemer med skadedyr og er blitt stengt av Mattilsynet.
- Vi bestreber oss på alle måter for å unngå slikt som dette. Én rotte er én for mye. Slikt vil vi ikke ha noe av, sier Kåre Ivar Wang.

Han håper å kunne dokumentere allerede i dag at restauranten er kvitt rotteplagen, slik at han kan åpne dørene igjen i kveld.

- Frykter dere å miste gjester?

- Jeg tror alle forstår at rotter er et kommunalt problem. De søker innendørs i kulden.

Gjestene som hadde reservert bord i de overdådig elegante lokalene i President Harbitz gate i går, ble omplassert til andre restauranter.

Millionsluk
Le Canard - «and» på fransk - er en eksklusiv luksusrestaurant. En syvretters meny med sesongens råvarer koster 985 kroner, pluss vin.

Likevel har restauranten vært et millionsluk for eierne. De har tapt over syv millioner kroner siden 2001, opplyste Dagens Næringsliv i september

Kilde: VG Nett

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her