Luksusrestaurant stengt grunnet rottelort

Luksusrestauranten Le Canard i Oslo ble i går kveld stengt av Mattilsynet. Rotteekskrementer ble funnet i underetasjen av villaen på Briskeby.

- Selvfølgelig helt katastrofe, sier Kåre Ivar Wang til VG. Han eier gourmetstedet, sammen med sin kone Wenche og Christian Vennerød.

Pressekontakt Christian Nielsen i Mattilsynet i Oslo bekrefter at restauranten er stengt, men vil først i dag gå ut med begrunnelsen.

Restaurant Le Canard har en stjerne i Guide Rouge (som utgis av Michelin) og har i mange år vært rangert som en av landets ypperste restauranter.

Mattilsynet kom uanmeldt klokken 19 i går kveld. Da VG kom til stedet i 22-tiden, var døren stengt. Kåre Ivar Wang kom alvorstynget ut:
- Inspektørene har funnet rotteekskrementer flere steder i kjelleren - på et personaltoalett, ved et garderobeskap og i en korridor.

Det er imidlertid ikke funnet noe på kjøkkenet eller i selve restauranten.

Kåre Ivar Wang sier at veggedyrkontrollen var i Le Canard for 14 dager siden, uten å finne spor av skadedyr. I dag blir de tilkalt igjen.
- Dette tar vi like alvorlig som Mattilsynet. Vi må finne hvor dyret er kommet inn, tette og sikre at vi er kvitt problemet, sier restauranteieren.

Kommunalt problem
Wang sier at det er første gang i løpet av 15 års drift at restaurant Le Canard har fått problemer med skadedyr og er blitt stengt av Mattilsynet.
- Vi bestreber oss på alle måter for å unngå slikt som dette. Én rotte er én for mye. Slikt vil vi ikke ha noe av, sier Kåre Ivar Wang.

Han håper å kunne dokumentere allerede i dag at restauranten er kvitt rotteplagen, slik at han kan åpne dørene igjen i kveld.

- Frykter dere å miste gjester?

- Jeg tror alle forstår at rotter er et kommunalt problem. De søker innendørs i kulden.

Gjestene som hadde reservert bord i de overdådig elegante lokalene i President Harbitz gate i går, ble omplassert til andre restauranter.

Millionsluk
Le Canard - «and» på fransk - er en eksklusiv luksusrestaurant. En syvretters meny med sesongens råvarer koster 985 kroner, pluss vin.

Likevel har restauranten vært et millionsluk for eierne. De har tapt over syv millioner kroner siden 2001, opplyste Dagens Næringsliv i september

Kilde: VG Nett

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen