Machiavelli åpner luksushotell og nytt vinanlegg

Niccolò Machiavelli i Toscana har i disse dager åpnet sine dører for et mer eksklusive publikum. Et storslagent hotell skal huse gjester med midler og ikke minst stor interesse for italiensk vin.

Villa Mangiacane ble oppført av kardinal Francesco Maria Macchiavelli, med stor hjelp og finansiering fra pave Urban VIII, for øvrig en slektning av familien. Lokaliseringen er midt imellom Firenze og San Casciano, i Sant'' Andrea i Percussina.
 
På midten av 1700-tallet ble eiendommen solgt fra Machiavelli-familien til en annen kjent vinfamilie; Mazzei. De solgte i sin tur videre i midten av forrige århundre.
 
I de nærmere 50 årene som fulgte lå vingården i ruiner. Dette inntil entreprenøren Glynn Cohen fra Sør-Afrika i år 2000 satte i gang oppussing.
 
Eiendommen består av 250 hektar land, hvorav 41 hektar er beplantet med vinstokker.
 
Det er den toskanske vinmakeren Alberto Antonini som i dag står for gårdens viner. Villa Mangicane Chianti Classico lages av sangiovese, canaiolo og colorino. Vinstokkenes alder spenner fra 12 til 30 år. Den første "nye" årgang, 2001, ga 17.000 flasker, hvorav 4.000 er av riserva-kvalitet. Også olivenolje produseres nå på vingården.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen