Månedens leverandør - januar 2002

Haugen-Gruppen er ikke bare kjent for sine mange og velkjente varemerker innen mat, men også for sin sterke vinportefølje der blant andre australske Lindemans tar godt for seg av vinsalget i Norge.
Redaksjonen
22 Januar 2002 - 02:00

HAUGEN-GRUPPEN skriver sin historie tilbake til 1900-tallet, da Erik Haugen flyttet fra Valdres til Oslo og begynte som handelsreisende.
Han gjorde suksess, og etablerte seg allerede i 1916 som kolonialgrossist i Skippergt. 28, Oslo. Virksomheten utviklet seg raskt og han hadde snart to fabrikker som produserte fisk og skalldyr for eksport.

Strukturen i bransjen endret seg, og etter at hans sønn Gunnar L. Haugen overtok ble det besluttet å konsentrere seg om import av merkevarer.

I dag har Haugen-Gruppen sitt hovedkontor i nye lokaler i Vestby v/E6 - 40 km syd for Oslo. Vi er en av Norges ledende leverandører av internasjonale merkevarer innen mat og drikke, og er nr. 1 eller 2 innen de fleste kategorier vi bearbeider. I tillegg kan vi nå tilby det samme i hele Skandinavia gjennom våre svenske og danske selskaper i Haugen-Gruppen.

Storkjøkken:
Haugen-Gruppen Storkjøkken har egen markedsavdeling og landsdekkende salgsapparat som består av erfarne bransjefolk med utdannelse bl.a. som kokker. Dette har vi bevisst gjort for å kunne snakke kundenes eget språk og bedre kunne veilede innenfor storkjøkkendrift og menyutvikling. Vårt sortiment spenner fra te og sauser til etniske produkter og ferskfrossen pasta.

Vin og Brennevin:
Haugen-Gruppen kjøpte i 1996 vinagenturfirmaet T. Storm & Sønner A/S, og har siden videreutviklet dette til i dag å være en av de største i bransjen.

Vi besøker kunder over hele landet, og de aller fleste av våre dyktige konsulenter er både kokker og utdannede vinkelnere.

Vi har spesialisert oss på matrelatert drikke, og foruten våre kjente viner som Lindemans, Santa Carolina, Bollinger Champagne, Hügel, El Coto, Baron de Ley, Sutter Home m.fl. - er vi kanskje best kjent for Bache-Gabrielsen Cognac, som er Norges mest kjøpte. Bache Gabrielsen har også vunnet flere internasjonale priser og ble nylig kåret til verdens beste Grand Champagne Cognac.

Dagligvarer:
Helt siden starten i 1916 har dagligvarer vært viktig. Vår markedsavdeling og landsdekkende salgsapparat med dyktige medarbeidere, bidrar aktivt til å utvikle både varesortiment og internasjonal matkultur til forbrukernes og butikkenes tilfredshet.

Foruten sterke merkevarer i etablerte varekategorier som Twinings Tea, Ryvita og Finn Crisp knekkebrød, Heinz Ketchup og Tabasco Peppersauce m.fl., har vi også som bevisst strategi å utvikle nye varegrupper og trender. Som eksempler kan nevnes det Meksikanske- (Casa Fiesta), Indiske- (Pataks), Thailandske- og Asiatiske kjøkken så vel som middelhavsområdet med olivenolje (Ybarra) og balsamico eddik.

Vi tilbyr nyskapning så vel som videreføring av gode mattradisjoner fra hele verden.

Kontakt oss:
Haugen-Gruppen AS
Postboks 14, 1541 Vestby
Delitoppen 5, 1540 Vestby
Telephone + 47 64 98 60 00
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>companymail@haugen-gruppen.no

Kontaktpersoner:
Markedssjef: Birgir Gudjonsson
Mobil: 909 47 764
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>bg@haugen-gruppen.no

Salgssjef: Finn Hammervold
Mobil: 907 38 841
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>finn.hammervold@haugen-gruppen.no

Salgssjef drikkevarer: Claus B. Gulbrand
Mobil: 905 95 043
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>claus.gulbrand@haugen-gruppen.no

Produktsjef: Monica Nilsen
Mobil: 916 06 940
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>monica.nilsen@haugen-gruppen.no

Produktsjef: Anita Aaserød
Mobil: 902 04 834
E-post: FIXME: Link format not implemented: <link>anita.aaseroed@haugen-gruppen.no

Våre selgere:
Scott Wilhelm Jacobsen
Mobil: 902 09 519
Distrikt: Oslo

Jan Eriksen
Tlf: 67 97 63 94
Mobil: 918 42 223
Distrikt: Oslo

Steinar Østeng
Tlf: 67 56 02 24
Mobil: 918 85 310
Distrikt: Oslo
 
Bjørn Sanden
Tlf: 32 75 81 66
Mobil: 905 95 034
Distrikt: Buskerud, Asker og Bærum

Steinar Hotvedt
Tlf/fax: 35 53 94 33
Mobil: 905 95 035
Distrikt: Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Kristiansand

Morten Furuberg
Tlf: 51 53 19 60
Mobil: 909 47 757
Distrikt: Rogaland, Vest Agder
 
Tryggve Sundsbakk
Tlf: 55 16 39 11
Mobil: 909 31 865
Distrikt: Hordaland, Sogn og Fjordane

Johannes Koen
Tlf: 73 53 62 61
Mobil: 916 48 122
Distrikt: Møre og Romsdal, Sør Trøndelag, Nord Trøndelag

Atle Einar Iversen
Tlf/fax: 64 93 29 28
Mobil: 906 19 177
Distrikt: Østfold, Akershus Nord, Nordland, Troms og Finnmark
 
Gerhard Paternoster
Tlf: 61 25 47 71
Mobil: 911 99 774
Distrikt: Hedmark, Oppland
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her