Mange skitne hoteller

Mange norske hoteller har for dårlig renhold på kjøkkenet, og det er rot og uhygieniske forhold.
Redaksjonen
09 September 2008 - 17:00

Det er Mattilsynet som har vært på tilsyn gjennom sommeren og inspektørene har funnet mye rart.
 
P4 har gått gjennom 15 rapporter og bare to hoteller får skryt for orden og renhold.
 
Mat på gulvet
Tilsynet fant blant annet en pizzadeig som ble bakt ut på en papplate. Et annet sted var en hund jevnlig i nærheten av kjøkkenet. Softis ble tint ute på asfalten, og mat ble lagret på gulvet uten å være skikkelig innpakket.
 
I tillegg ble det funnet gammel mat med mugg, urent bestikk, skjærefjøler og annet utstyr. I de mest alvorlige tilfellene førte dette til hastevedtak og trussel om tvangsmulkt.  
 
Rent generelt mener Mattilsynet det er mye darlig renhold, fett og støv. Alt påpekes av frykt for at bakterier skal havne i maten og at gjestene blir syke.
 
Skuffet
Blant hotellene som ble sjekket i sommer var Holmenkollen Park Hotel Rica. Der påpeker tilsynet dårlig vedlikehold av kjøkkenet, mangelfullt renhold i hele virksomheten og flere brudd på hygieneforskriftene.
 
- Slike forhold er en tankevekker når man tenker på at Rica Park Hotel er et stort og anerkjent hotell. Det er så alvorlig at vi har sett oss nødt til å fatte nødvendige vedtak for å få dem til å ordne opp i forholdene. I ytterste konsekvens kan man få matforgiftning, og det er en svært alvorlig sak, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo  Christoffer Nielsen til P4.
 
Tar det alvorlig
- Vi opplever egentlig det som greit. Vi trengte kanskje en vekker. Vi hadde kanskje ikke vært flinke nok til å vaske hver eneste dag. Det burde ha vært bedre, sier hotelldirektør Claus Petersen og vedgår at kritikken er fortjent.
 
- Vi tok tak i det med en gang, og det føles ikke urettferdig. Vi ser alvorlig på det, sier Petersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her