Mange skitne hoteller

Mange norske hoteller har for dårlig renhold på kjøkkenet, og det er rot og uhygieniske forhold.
Redaksjonen
09 September 2008 - 18:00

Det er Mattilsynet som har vært på tilsyn gjennom sommeren og inspektørene har funnet mye rart.
 
P4 har gått gjennom 15 rapporter og bare to hoteller får skryt for orden og renhold.
 
Mat på gulvet
Tilsynet fant blant annet en pizzadeig som ble bakt ut på en papplate. Et annet sted var en hund jevnlig i nærheten av kjøkkenet. Softis ble tint ute på asfalten, og mat ble lagret på gulvet uten å være skikkelig innpakket.
 
I tillegg ble det funnet gammel mat med mugg, urent bestikk, skjærefjøler og annet utstyr. I de mest alvorlige tilfellene førte dette til hastevedtak og trussel om tvangsmulkt.  
 
Rent generelt mener Mattilsynet det er mye darlig renhold, fett og støv. Alt påpekes av frykt for at bakterier skal havne i maten og at gjestene blir syke.
 
Skuffet
Blant hotellene som ble sjekket i sommer var Holmenkollen Park Hotel Rica. Der påpeker tilsynet dårlig vedlikehold av kjøkkenet, mangelfullt renhold i hele virksomheten og flere brudd på hygieneforskriftene.
 
- Slike forhold er en tankevekker når man tenker på at Rica Park Hotel er et stort og anerkjent hotell. Det er så alvorlig at vi har sett oss nødt til å fatte nødvendige vedtak for å få dem til å ordne opp i forholdene. I ytterste konsekvens kan man få matforgiftning, og det er en svært alvorlig sak, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo  Christoffer Nielsen til P4.
 
Tar det alvorlig
- Vi opplever egentlig det som greit. Vi trengte kanskje en vekker. Vi hadde kanskje ikke vært flinke nok til å vaske hver eneste dag. Det burde ha vært bedre, sier hotelldirektør Claus Petersen og vedgår at kritikken er fortjent.
 
- Vi tok tak i det med en gang, og det føles ikke urettferdig. Vi ser alvorlig på det, sier Petersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til
Ukens kake

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til

Mange lar det bli med tilbehør til kjøttkakene, men friske tyttebær smaker fantastisk sammen med den fete mascarponekremen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her