Mat og vin fra Spania

Lær om kjente røde viner fra Rioja og Penedès og kanskje de litt mer uvanlige, men gode hvite viner fra de samme områdene. Alt skjer på Klosteret restaurant mandag 11. oktober.
Redaksjonen
03 September 1999 - 13:24

Dessuten, og ikke minst, får du anledning til å bli kjent med de spennende og undervurderte sherryvinene. En kveld fylt av spanske opplevelser du og noen få andre får være med på. Det serveres en fireretters meny og du får smake spennende vin.
 
Apéritif arrangerer dette spennende vinseminaret i samarbeid med Christer Berens og kjøkkensjef Rune Pal ved Restaurant Klosteret i Oslo. Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg, blant annet VM for vinkelnere (sommelierer). Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med meget godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal. Pal ble dessuten Norgesmester i østeråpning i august og representerte Norge i VM i Irland.
 
Meny
 
Hvite viner
Antea di Marques de Caceres 1995 Rioja
Vina Ardanza Reserva 1990 La Rioja Alta
 
Røde viner
Bodega Piemonte Tempranillo Navarra
Baron d''Ona Reserva 1994 Rioja
Montecillo Gran Reserva 1991 Rioja
Valduero Crianza 1996 Ribera del Duero
Torres Coronas 1997 Penedes
Santa Catharina Cabernet Sauvignon 1995 Mallorca
Alion 1995 Bodega Vega Sicilia Ribera del Duero
 
Mat
Serranoskinke med valnøtter og fiken
Gaspacho med sjøkreps
Lammeballotin
Potet og tomatkompott, hvitløksjy
Crème Catalunya med anisette
 
Pris 780,- per person.
Her melder du melde deg på
eller Klosteret restaurant tlf 23 35 49 00.
 
Les mer om Apéritifs vinseminarer
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her