Mat-veteran fikk fortjenstemedalje

Mat-veteran fikk fortjenstemedalje

Liv Gregersen Kongsten er tildelt Kongens fortjenstemedalje i sølv for sitt arbeid for matglede og kosthold.

Utdelingen fant sted i Mills DAs lokaler på Grünerløkka 14. januar.

Som husøkonom og diverse annet i Margarincentralen siden 60-tallet, og med utallige kokebokutgivelser bak seg, har Kongsten «tatt et stort samfunnsansvar for å utøve folkeopplysning rundt matglede og riktig kosthold», forteller begrunnelsen for tildelingen.

– Dagen i dag har vært preget av mange inntrykk, og jeg er beæret over å ha mottatt en så flott medalje, sier Liv Gregersen Kongsten.

Liv Gregersen Kongsten har først og fremst viet sitt yrkesaktive liv til kommunikasjon og opplæring knyttet til riktig kosthold og ernæring.

Ved Margarincentralens Husmortjeneste ledet hun kurs innen mat og ernæring for tusener av deltakere på 60- og 70-tallet. Pizzakurs var blant annet ett av mange populære tilbud.

I løpet av 40 år i matopplysningens tjeneste var hun også aktiv med undervisning i videregående skoler og høyskoler i hele landet. Tusenvis av elever og studenter har fått kunnskap om matglede og kosthold.

Espelid Hovigs medhjelper

Gregersen Kongsten var også sentral i kulisssene da Ingrid Espelid Hovig oppdro det norske folk i ernæring på NRK.

– Uten Liv hadde jeg aldri greid meg. Julia Child (amerikansk TV-kokk, red. anm.) hadde 15 medhjelpere, jeg hadde én. Du visste hva vi skulle gjøre for å få Fjernsynskjøkkenet til å fungere, sier Hovig til dittoslo.no.
De små triksene for å få kjedelig mat til å se fristende ut, er også Kongstens verk. Det være seg en rutete duken under grøttallerkenen, eller persilledusken i potetmosen.
Gjennom 40 års fartstid i Mills, var Gregersen Kongsten også sentral innenfor innovasjon og produktutvikling. Bedriftens kjente merkevarer, Mills Vita hjertego’, Soft og Melange, har med engasjerte bidrag fra Liv kontinuerlig blitt modernisert ut i fra et forbrukerståsted, opplyser Mills i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen