Max Havelaar og NorgesGruppen inngår samarbeidsavtale

Målsetningen er å bidra til økt handel med utviklingsland etter de etiske prinsipper som Max Havelaar til enhver tid jobber etter. De Max Havelaar-merkete produktene NorgesGruppen nå vil vurdere å innarbeide i sine butikker er te, kakao/sjokolade, honning
Redaksjonen
24 Januar 2001 - 02:00

Garantiordningen Max Havelaar Norge ble stiftet i 1997 som en konsekvens av de ustabile forholdene små kaffeprodusenter i fattige land opplever. Max Havelaar er en internasjonal merkeordning som garanterer at den enkelte bonde får en anstendig pris for sine produkter som kakao, rørsukker, honning og kaffe.
 
Den garanterer videre at de ansatte plantasjearbeidere som dyrker merket te, bananer og appelsiner til appelsinjuice er sikret ordentlige arbeidsforhold og en lønn de kan leve av i tråd med ILO konvensjonen. Dette sikrer en sosial og økonomisk sikkerhet for produsentene.
 
- Dette viser at NorgesGruppen er opptatt av etikk og en god handel for alle parter, sier Gunnar Ødegaard, daglig leder i Max Havelaar Norge. - Vi er veldig fornøyd med at NorgesGruppen nå vil utvide varespekteret innenfor denne merkeordningen, sier Ødegaard. Mange forbrukere har etterlyst flere produkter i tillegg til kaffen og vi håper kundene tar godt i mot dette utvidete tilbudet av etisk handlete produkter, avslutter Gunnar Ødegaard.
 
Konsernsjef Sverre Leiro ønsker samarbeidet velkommen og håper å få til konkrete resultater gjennom denne første kjedeavtalen i Norge for Max Havelaar Norge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her