Menigo legger ned i Norge

Menigo Foodservice har bestemt seg for å legge ned virksomheten i Norge.

Det svenskbaserte grossistselskapet har sammen med Asko og Servicegrossistene vært ledende på leveranser til horeca-markedet, spesielt kjeder innen hotell- og restaurantbransjen.
 
Men etter at mat- og drikkevaregrossisten mistet kontrakter har Menigo vært gjennom en hard nedbemanningsprosess.
 
De siste fem årene har selskapet bokført tap på rundt 60 millioner kroner.
 
Enkel forklaring
-  Forklaringen er så enkel som at rundt 80 prosent av omsetningen vår forsvant da vi mistet distribusjonskontrakter vi hadde med Statoil og Innkjøpsgruppen. Vi må forholde oss til den økonomiske virkeligheten, og den viser at eierne nok har bedre ting å bruke pengene på enn Menigo, sier administrerende direktør Håkan Matz  i Menigo Foodservice Norge AS til adressa.no.
 
Styrt avvikling
- Det har kostet for mye å være på det norske markedet, konstaterer Håkan Matz og sikter til at Menigo Norge har hatt underskudd år etter år siden 2002. Vi ønsker å foreta en styrt avvikling, men regner med at vi holder på frem til årsskiftet. Dette avhenger blant annet av hvor raskt våre kunder finner seg nye leverandører. De nærmeste dagene vil vi ta kontakt med alle våre gjenværende kunder for å hjelpe dem til å finne nye leverandører, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen