Mer merlot

Hver fjerde flaske rødvin som drikkes i Norge er fra Chile. Årsaken er selvsagt gunstige priser, men også at smaken passer norske ganer godt. Bløte tanniner, milde syrer og bra fylde er fellesnevner for de fleste chilenske viner. Ukens vin er i tillegg en god matvin, og en fleksibel sådan. 04.02.99.

La Isla Negra Merlot 1997 fra Chile er ikke bare en utmerket merlotvin men også en meget god chilener til under hundre kroner. Den koster kroner 99,10 (varenr. 13097) og er tilgjengelig gjennom de aller fleste polutsalg.
 
Den passer til så vel enkle gryteretter med kjøtt som til pastaretter og krydrete retter med lyst kjøtt. En intenst parfymert duft kombinert med stor fruktighet og bedre syrer enn vanlig for viner fra den siden av planeten gjør at den bør kunne bli en slager. Selv om den ligger i det øvre prissjikt for chilenske viner.
 
Det lønner seg altså å slenge på et par tiere, det er denne vinen et bevis for. Dessuten har den som første vin på polet syntetisk kork, så du vil aldri kunne oppleve av den er "korket".
 
Vil du kjøpe mer enn én flaske av La Isla Negra Merlot 1997, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
04.02.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen