Merete Bø i semifinalen i EM

Vinjournalist og sommelier Merete Bø kom til EM-semifinalen for vinkelnere. Tyrkeren Isa Bah vant konkurransen.

Dette var europamesterskap nummer elleve i rekken. Semifinalene og finalen ble avsluttet i Bulgaria i går.
 
EM sees på som nesten like stort som VM, ettersom de beste vinkelnerne stort sett kommer fra Europa.
 
Norge deltok med Merete Bø. Hun jobber som sommelier på Bagatelle, men er også vinjournalist i DN.no.
 
Fersk
Hun kom seg videre fra kvartfinale og endte til slutt opp i en gruppe på ti vinkelnere som skulle være med i semifinalen. Det er bare de tre første på listen som blir navngitt.
 
- Men jeg kom til semifinalen, så jeg er ganske happy. De tre som gikk til finalen er veldig erfarne, og vanskelig for meg å slå som er helt fersk i konkurransesammenheng, sier Bø til DN.no.
 
Forskjellige oppgaver
Konkurransen inneholder flere forskjellige oppgaver. Dette varierer fra teori og research til åpning av champagneflasker, dekantering av vin og selvfølgelig blindsmaking.
 
- Vi fikk blant annet servert blindt tre typer brennevin og tre vin som vi skulle plassere og kombinere med forskjellige matretter, sier Bø.
 
Uventet
Konkurransen i Bulgaria inneholdt også en uventet utfordring. En av oppgavene var nemlig å finne frem informasjon Internett.
 
Når det gjelder den praktiske delen i semifinalen ble Bø blant annet sendt inn i et rom med ti av verdens ledende vinsmakere.
 
- Jeg var jo litt nervøs bare av den grunn. I rommet skulle jeg skjenke i vin i veldig store glass til alle ti. Og det skal være helt likt i alle glassene, samtidig som du skal klare å nå rundt hele timannsbordet, sier hun.
 
Gode tilbakemeldinger
Hun vet altså ikke hvilken plassering hun havnet på til slutt, men tilbakemeldingene fra dommerne var bra. En av dommerne fortalte at Bø var blant de beste, og at hun var rolig og avslappet. Bø var dessuten eneste kvinne i semifinalen.
 
Europas beste vinkelner er fra Tyrkia og heter Isa Bah. På andreplass kom Paulo Basso fra Sveits mens Eric Zwiebel fra Frankrike tok tredjeplassen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen