Merkelig vinhøst i California

Vinhøsten er i gang i California. Det er ennå for tidlig å uttale seg om kvaliteten, men én ting er sikkert; denne årgangen vil garantert lenge bli husket av vinprodusentene.
Redaksjonen
17 September 2003 - 01:00

- Det har så langt vært et fascinerende år, og vi har fortsatt ingen idé om hva vi har i vente, sier Tom Rinaldi, vinmaker på Provenance Vineyards i Napa Valley.

I det meste av California har årtes værtype vært av en svært utypisk karaktér. I Napa og Sonoma førte en svært kald april måned til at druene fikk en såpass sen start at innhøstingen er opptil én måned forsinket. Craig Williams, vinmaker hos Joseph Phelps Vineyard i St. Helena, krysser fingrene for at været holder seg varmt og godt fremover: - Det har vært et trøblete år, men hvis været holder seg ut oktober vil vi oppnå en eksepsjonelt god kvalitet for cabernet sauvignon-druene.

På den annen side; i området omkring Santa Maria Valley opplever man en uvanlig tidlig vinhøst. - Akkurat nå kan jeg ikke si annet enn at dette er helt ulikt noe annet år jeg har vært med om, uttaler Ken Brown, vinmaker hos Byron, og fortsetter: - Ikke bare det faktum at vi startet plukkingen av pinot noir rekordtidlig - vi var ferdig med innhøstingen allerede den 9. september, og det er faktisk tidligere enn vi normalt påbegynner plukkingen, avslutter han.

Årsaken til denne tidlige vinhøsten så man allerede tegn til i januar da en varmebølge fikk vinstokkene til å våkne ut av vinterdvalen. Og selv om varmebølgen ga seg relativt raskt, var frosten fraværende resten av vinteren.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her