Merkelig vinhøst i California

Vinhøsten er i gang i California. Det er ennå for tidlig å uttale seg om kvaliteten, men én ting er sikkert; denne årgangen vil garantert lenge bli husket av vinprodusentene.
Redaksjonen
17 September 2003 - 01:00

- Det har så langt vært et fascinerende år, og vi har fortsatt ingen idé om hva vi har i vente, sier Tom Rinaldi, vinmaker på Provenance Vineyards i Napa Valley.

I det meste av California har årtes værtype vært av en svært utypisk karaktér. I Napa og Sonoma førte en svært kald april måned til at druene fikk en såpass sen start at innhøstingen er opptil én måned forsinket. Craig Williams, vinmaker hos Joseph Phelps Vineyard i St. Helena, krysser fingrene for at været holder seg varmt og godt fremover: - Det har vært et trøblete år, men hvis været holder seg ut oktober vil vi oppnå en eksepsjonelt god kvalitet for cabernet sauvignon-druene.

På den annen side; i området omkring Santa Maria Valley opplever man en uvanlig tidlig vinhøst. - Akkurat nå kan jeg ikke si annet enn at dette er helt ulikt noe annet år jeg har vært med om, uttaler Ken Brown, vinmaker hos Byron, og fortsetter: - Ikke bare det faktum at vi startet plukkingen av pinot noir rekordtidlig - vi var ferdig med innhøstingen allerede den 9. september, og det er faktisk tidligere enn vi normalt påbegynner plukkingen, avslutter han.

Årsaken til denne tidlige vinhøsten så man allerede tegn til i januar da en varmebølge fikk vinstokkene til å våkne ut av vinterdvalen. Og selv om varmebølgen ga seg relativt raskt, var frosten fraværende resten av vinteren.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her