Mesterkokk på hjemmebane

Kykkeli-couscous ga Joran Tveterås fra Oslo seier i årets NM for amatørkokk.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2007 - 11:21

Det var en meget lykkelig og en smule vantro 54-åring som tok mot juryens dom under årets NM for amatørkokk under Matstreif på Universitetsplassen i Oslo lørdag 9. juni.

Joran Tveterås, AD i Aftenposten og billedkunstner med god kontroll også på kjøkkenet, seiret foran den 32 år gamle sivilingeniøren fra Tretten, Jon Prestegården.

Juryen som bestod av ansvarlig redaktør Aase E. Jacobsen i Apéritif, matfaglig konsulent Oda Christensen fra Melk.no og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt, berømmet begge for fin presentasjon, men Kykkeli-couscousen til Tveterås bød i tillegg på perfekt stekt kylling, godt balanserte smaker og bare trekk for litt tørr couscous. Så da var seieren klar.

Reiser til Cognac
Begge finalistene måtte lage retten på 30 minutter, og det var på håret at de klarte å holde tiden.

Med seg hadde de hver sin durkdrevne konkurransekokk som håndlanger eller såkalt commis - på samme måte som i alle store kokkekonkurranser.

Tina Jakobsen, kjøkkensjef på Oro, hjalp Tveterås og Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret bistod Prestgården.

Commisene møttes dermed for andre gang i konkurransesammenheng. Første gang var nemlig under Young Chef i 2003 hvor Jakobsen vant foran Bøsterud.

Nå kan Tveterås ta med seg sin like lykkelige ektefelle og sette kursen mot Cognac siden et weekendopphold hos Bache-Gabrielsen - med innlagt besøk hos en osteprodusent - er premien til norgesmesteren.

Prestgården dro ikke tomhendt hjem fra konkurransen da han kan trene på revansj neste år med hjelp av et flott sett med eksklusive gryter fra Lagostina - en premie som ikke bare finalistene men også konkurransedeltakerne med 3. og 4. beste oppskrift fikk.

Vinn komfyr
Alle andre matglade kan også vinne siden Electrolux stiller med én av komfyrene som ble brukt i NM'et som premie i en spørrekonkurranse som du finner her (klikk)

Oslo Sommerfestival og Matstreif dannet en fantastisk om enn glovarm ramme rundt norgesmesterskapet. Og konferansier Olav Viksmo Slettan, kjent fra blant annet frokost-tv, Nitimen og snart Sommeråpent, sørget for å holde temperaturen ytterligere høy under den intense halvtimen konkurransen varte.
 
Foto: Roger Kolbu
 
Klikk på matbildene for oppskrift
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her