Mets stengt på ubestemt tid

Restauranten Mets i Fredrikstad er stengt på ubestemt tid.
Redaksjonen
19 September 2008 - 15:35

- Vi jobber med å finne løsninger. Men inntil vi kommer i mål har vi valgt å holde restauranten lukket, sier eier og styreleder Geir Nilsen.
 
Mets Cafe stengte plutselig dørene i forrige uke. Nå er alle de ansatte permittert. Det gjelder nærmere 30 ansatte som utgjør tilsammen 22 årsverk.
 
- Jeg har fått massevis av spørsmål om hvorfor Mets ikke holder åpent. Ryktene om konkurs går for fullt. Men verken vi eller andre har slått virksomheten konkurs, sier Nilsen til Demokraten.
 
Tidligere i uken sa han at årsaken til stengingen var at man ønsket å se på forskjellige muligheter for oppussing av lokalene. I går sa han at han i lang tid hadde forsøkt å selge Mets.
 
Nesten avtale
- For en tid tilbake hadde vi en avtale nesten i boks. Men på grunn av kommunens nye skjenketider trakk vedkommende interessent seg like før kontrakten skulle signeres, sier Nilsen.
 
Han vil ikke oppgi navnet på den mulige kjøperen.
 
Eierselskapet La Compagnie har store økonomiske problemer.
 
- Jeg kan bekrefte at økonomien i eierselskapet har vært vanskelig en tid. Men for Mets sin del hadde vi oversludd det siste året, sier Nilsen.
 
Rågiver for Buddha
De siste dagene har Nilsen også vært involvert i oppstarten av Buddha. Restauranten som ifølge Fredrikstad Blad og skjenkekonsulent Tom B. Johansen mangler alle nødvendige tillatelser og bevillinger.
 
-For meg er det viktig å understreke at jeg ikke har eiereinteresser i Buddha, jeg har kun hjulpet min gode venn Erlend Bjørkelo med å komme i gang. Kall meg gjerne en rådgiver, sier Nilsen.
 
- Det er kun misforståelser som har ført til at de riktige formalitetene ikke var i orden fra første stund, hevder Geir Nilsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her