Mets stengt på ubestemt tid

Restauranten Mets i Fredrikstad er stengt på ubestemt tid.
Redaksjonen
19 September 2008 - 15:35

- Vi jobber med å finne løsninger. Men inntil vi kommer i mål har vi valgt å holde restauranten lukket, sier eier og styreleder Geir Nilsen.
 
Mets Cafe stengte plutselig dørene i forrige uke. Nå er alle de ansatte permittert. Det gjelder nærmere 30 ansatte som utgjør tilsammen 22 årsverk.
 
- Jeg har fått massevis av spørsmål om hvorfor Mets ikke holder åpent. Ryktene om konkurs går for fullt. Men verken vi eller andre har slått virksomheten konkurs, sier Nilsen til Demokraten.
 
Tidligere i uken sa han at årsaken til stengingen var at man ønsket å se på forskjellige muligheter for oppussing av lokalene. I går sa han at han i lang tid hadde forsøkt å selge Mets.
 
Nesten avtale
- For en tid tilbake hadde vi en avtale nesten i boks. Men på grunn av kommunens nye skjenketider trakk vedkommende interessent seg like før kontrakten skulle signeres, sier Nilsen.
 
Han vil ikke oppgi navnet på den mulige kjøperen.
 
Eierselskapet La Compagnie har store økonomiske problemer.
 
- Jeg kan bekrefte at økonomien i eierselskapet har vært vanskelig en tid. Men for Mets sin del hadde vi oversludd det siste året, sier Nilsen.
 
Rågiver for Buddha
De siste dagene har Nilsen også vært involvert i oppstarten av Buddha. Restauranten som ifølge Fredrikstad Blad og skjenkekonsulent Tom B. Johansen mangler alle nødvendige tillatelser og bevillinger.
 
-For meg er det viktig å understreke at jeg ikke har eiereinteresser i Buddha, jeg har kun hjulpet min gode venn Erlend Bjørkelo med å komme i gang. Kall meg gjerne en rådgiver, sier Nilsen.
 
- Det er kun misforståelser som har ført til at de riktige formalitetene ikke var i orden fra første stund, hevder Geir Nilsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her