Michelin-kokk og vinekspert fra Sverige til Trondheim

Michelin-kokk og vinekspert fra Sverige til Trondheim

Daniel Franzén og Miri Sumiq blir spydspisser på kjøkkenet ved nye Clarion Hotel & Congress.

Når det nye Clarion-hotellet i Trondheim åpner dørene 27. april, er det med et topptungt team på kjøkkenet. To svensker skal settte en ny matstandard i byen, håper hotellkjeden.

Daniel Franzén har utmerket seg i flere internasjonale konkurranser. Han har blant annet vunnet det Nordiske kokkemesterskapet, og kommer direkte fra kjøkkenet på Maaemo, som nettopp har høstet to stjerner i Michelin-guiden.

– Vi vil løfte frem det beste Trøndelag har å by på. Vårt fokus ligger i førsteklasses råvarer som vi i størst mulig grad får fra lokale produsenter i Trøndelag. Samtidig henter vi inspirasjon fra det sofistikerte asiatiske og det rustikke amerikanske, med en touch av trønderske DNA, sier Daniel Franzén til adressa.no.

Snur opp ned på vinkartet

Miri Sumiq regnes for å være en utradisjonell vinekspert. Han har jobbet med mange spennende matkonsepter, med sterkest fokus på selve selve druen. Derfor blir vinkartet på Clarion Hotel & Congress Trondheim kategorisert etter druer i stedet for land.

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage et vinkart basert på de ulike druestilene. Folk er vant til å forholde seg til land som Frankrike, Italia og Tyskland, men hos oss får de velge vin på en annerledes måte, sier Sumiq.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen