Stor norsk oppmerksomhet i verdens bartopp
Foto: (W50BB24)

Stor norsk oppmerksomhet i verdens bartopp

To og en halv norsk bar blant verdens 100 beste barer, er en bragd.
23 Oktober 2024 - 14:12

Himkok er verdens 11. beste bar og Svanen er på 72. plass. Dermed har Oslo to solide plasseringer på (den utvidete) listen Worlds50Bestebars 2024. Og byen har ettertrykkelig satt seg på verdens barkart – som den minste av alle de 30 byene som er representert på Top 50-lista. 

Himkok fikk dessuten en ekstra pris for design - sponset av Bareksten. Det er nok tilfeldig at en norsk bar får en pris sponset av et norsk brennenvinsmerke - men ikke mindre stas av den grunn. Det er seks eksperter på design innen vertskapsindustrien som valgte Himkok som mottaker av årets pris for sitt gjennomarbeidete design. 

Den halve norske barbragden står Monica Berg for - til venstre i bildet over. Hun fikk årets Icon Award for sitt bidrag til verdens barscene – en karriere som strekker seg over de siste 13 årene. Kronen på verket som hun driver sammen med partneren Alex Kratena - ble Tayēr + Elementary i London som siden åpningen i 2019, har kun fått topplasseringer, med 2. plass i både 2021 og 2022, i år ble det 4. plass, opp fra 5. i fjor.

Både London og New York er byene med flest noteringer, fire barer hver seg blant de 50 beste.

Aller best er Handshake Speakeasy i Mexico City – en by som nå har tre barer blant de 50 beste.

Om vi slår sammen Mellom- og Sør-Amerika, har regionen tre barer blant de 10 aller beste, i tillegg Tres Monos i Buenos Aires og Alquimico i Cartagena (Colombia).

Asia, inkludert Australia, setter fortsatt betydelige spor ved at 12 av de 50 er i regionen, i år som i fjor – men i år er tre av dem blant de 10 beste: Bar Leone, Hong Kong, Jigger & Pony, Singapore og Zest, Seoul. Beste australske er Caretaker's cottage på 21. plass. Denne baren fikk også prisen for beste vertskap. 

At det er store bevegelser i barverdenen, vitner de 16 nye barene i Top 50-lista om.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her