Montana Wines skifter navn

New Zealands største vinprodusent, Montana Wines, skifter navn. Heretter vil produsenten benytte navnet Allied Domecq Wines NZ Limited. Dette for å reflektere det europeiske eierskapet til New Zealands mest betydningsfulle vinprodusent.

- Nå som selskapet er 100 prosent eiet av Allied Domecq er det naturlig å forsterke vårt merkenavn innenfor bransjen, uttalte selskapets administrerende direktør, Brian Johnston.
 
Inntil slutten av 80-tallet ble samtlige av Montanas viner markedsført under Montana-navnet. Senere har navnepolitikken vært noe brokete ettersom oppkjøp av nye og eksisterende vinmarker har resultert i stadig nye merkenavn. I USA ble vinene markedsført som bl.a. Brancott Vineyards, Stoneleigh, Longridge, Huntaway og Corbans - ene og alene for ikke å forveksles med staten Montana.
 
Montana, som betyr fjell, var navnet jugoslaven Ivan Yukich i 1934 gav sine vinmarker beliggende i fjellskråningene i Auckland. I dag står selskapet, som i 2001 ble kjøpt opp av Allied Domecq, for 1/3 av New Zealands samlede produksjon av vindruer.
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen