Mot rekord på Gladmat

Allerede nå er det 80 utstillere påmeldt til Gladmatfestivalen 2009.
Redaksjonen
21 April 2009 - 12:00

Gladmatsjef Heidi Netland Berge er tilfreds over at så mange er klar for sommerens festival. 
 
Hun har fortsatt noen plasser ledige dersom de rette tar kontakt.
 
Internasjonal interesse
- Jeg opplever at det er flere internasjonale interessenter enn tidligere, og vi jobber nå med å legge til rette for at det blir mulig, sier Netland Berge.
 
Nå begynner jobben med å tildele plasser.
 
Med et lite forbehold ser det ut til at det meste blir som før.
 
Får pengegave
Samtidig er det klart at Sparebanken Vest gir 350 000 til Gladmat.
 
- Gladmat fungerer som en katalysator for næringsutvikling, som ved å bringe lokale produsenter, forbrukere og kokker sammen, sørger for en mulig utvikling av matindustrien og matfylket Rogaland. Kanskje kan dette bidra til at våre flinke produsenter finner nye markeder, sier Njål Skår, regionbanksjef for Sparebanken Vest.
 
Gladmatsjef Heidi Netland Berge er svært glad for gaven. Gladmat går mot sin 11. festival, der 200 000 gjester over fire dager finner frem til Stavanger sentrum.
 
Tilrettelegger
- Jeg ser at vi i Gladmat er en tilrettelegger og døråpner, både nasjonalt og internasjonalt for matfolket her i vår region, ja, langt utover Rogaland. Med gaven styrker vi oss som Matfylket Rogaland. Allerede nå vet jeg at vi får internasjonalt besøk til festivalen, og at jeg får anledning til å fronte Gladmat ute, sier Berge til gladmatavis.no.
 
Gladmatfestivalen arrangeres fra 22. til 25. juli.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her