Mot rekord på Gladmat

Allerede nå er det 80 utstillere påmeldt til Gladmatfestivalen 2009.
Redaksjonen
21 April 2009 - 11:00

Gladmatsjef Heidi Netland Berge er tilfreds over at så mange er klar for sommerens festival. 
 
Hun har fortsatt noen plasser ledige dersom de rette tar kontakt.
 
Internasjonal interesse
- Jeg opplever at det er flere internasjonale interessenter enn tidligere, og vi jobber nå med å legge til rette for at det blir mulig, sier Netland Berge.
 
Nå begynner jobben med å tildele plasser.
 
Med et lite forbehold ser det ut til at det meste blir som før.
 
Får pengegave
Samtidig er det klart at Sparebanken Vest gir 350 000 til Gladmat.
 
- Gladmat fungerer som en katalysator for næringsutvikling, som ved å bringe lokale produsenter, forbrukere og kokker sammen, sørger for en mulig utvikling av matindustrien og matfylket Rogaland. Kanskje kan dette bidra til at våre flinke produsenter finner nye markeder, sier Njål Skår, regionbanksjef for Sparebanken Vest.
 
Gladmatsjef Heidi Netland Berge er svært glad for gaven. Gladmat går mot sin 11. festival, der 200 000 gjester over fire dager finner frem til Stavanger sentrum.
 
Tilrettelegger
- Jeg ser at vi i Gladmat er en tilrettelegger og døråpner, både nasjonalt og internasjonalt for matfolket her i vår region, ja, langt utover Rogaland. Med gaven styrker vi oss som Matfylket Rogaland. Allerede nå vet jeg at vi får internasjonalt besøk til festivalen, og at jeg får anledning til å fronte Gladmat ute, sier Berge til gladmatavis.no.
 
Gladmatfestivalen arrangeres fra 22. til 25. juli.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her